Todorić opisao kako se iz Agrokora svakodnevno 'isisavaju milijuni eura'

Foto: Borna Filic/PIXSELL Foto: Borna Filic/PIXSELL

"Cijenu određuju Ramljak i ministrica Dalić bez ijednog kriterija, bez ikakvog nadzora. Na poslovima savjetovanja ovi su ljudi, već duboko ogrezli u kriminal, angažirali svoje kumove, prijatelje, odabrane prijatelje povlaštenih vjerovnika i svoje poslovne partnere koji svakodnevno iz Agrokora isisavaju milijune eura", tvrdi Todorić u novoj objavi na blogu.

"Ante Ramljak pod pritiskom javnosti morao je prošloga tjedna objaviti kako su troškovi pravnih, financijskih i savjetnika za restrukturiranje za četiri mjeseca angažmana, do 30. rujna , Agrokor stajali 140 milijuna kuna! No, za dovršetak posla, predviđa Ramljak, trebat će savjetnicima platiti još skromnih 380 milijuna kuna, pa će taj mali trošak iznositi više od pola milijarde kuna! To je 70 milijuna eura za usluge čiju cijenu određuju Ramljak i ministrica Dalić bez ijednog kriterija, bez ikakvog nadzora. Na poslovima savjetovanja ovi su ljudi, već duboko ogrezli u kriminal, angažirali svoje kumove, prijatelje, odabrane prijatelje povlaštenih vjerovnika i svoje poslovne partnere koji svakodnevno iz Agrokora isisavaju milijune eura .

Na poslovima pravnog, financijskog i poslovnog savjetovanja angažirano je preko 150 savjetnika koji svake minute stvaraju trošak za otetu kompaniju. Ramljak i Vlada, uz Plenkovićev blagoslov imaju više savjetnika nego najveći svjetski vođe imaju zajedno. Naime, predsjednike SAD-a, Rusije i njemačku kancelarku savjetuje ukupno 134 savjetnika. Ramljaku, Plenkoviću i Dalić treba 150 savjetnika samo za Agrokor. I pritom im nije bitna cijena, nije im bitna nikakva transparentnost, bitno je jedino poznavati nekog od troje spomenutih koji troše novac privatne kompanije koju su oteli neustavnim Lex Agrokorom", piše Todorić.

Komentari (6)
 • Jovan
  Jovan 8:16 15.11.2017.

  amerikanci su vam agrokor dali u ruke, sada uzimaju nazad, usput njihovi jataci trpaju sebi u đepove.

 • amarananab
  amarananab 16:26 14.11.2017.

  Ja mu vjerujem jer su njemu ti kanali za isisavanje novca poznati odavno. Nije se tu ništa promijenilo, promijenila se samo ekipa koja sada na isti način isisava kao što je donedavno i sam gazda isisavao.

 • macro
  macro 16:25 14.11.2017.

  Ko o čemu kuraba o poštenju

  Zna Babo kako se to radi

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve