Tko bi mogao preuzeti Čačićevu stolicu?

Autor: Poslovni.hr , 14. studeni 2012. u 17:53
PIX

Čačićev nasljednik mogao bi biti njegov stranački kolega, HNS-ovac, koji je već u Vladi…

O nasljedniku Radimira Čačića Vlada će sljedećih dana morati razgovarati, posebno sa svojim koalicijskim partnerima s kojima se od početka dogovorila 'ravnoteža' među resorima, piše Tportal.

Po toj logici, navodi portal, Čačićev nasljednik trebao bi biti njegov stranački kolega, HNS-ovac, koji je već u Vladi. No, s obzirom da je HNS zadužen za vanjsku politiku, kulturu i graditeljstvo, moguće je i da će Čačićev resor preuzeti netko od SDP-ovih ministara i potpredsjednika poput Branka Grčića, a da će ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić postati Milanovićeva Prva potpredsjednica.

No, to su samo prvoloptaška i preuranjena nagađanja o kojima se bruji po Banskim dvorima. Odluka o tome tko će preuzeti tu ogromnu odgovornost za gospodarstvo bit će donesena do sljedećeg tjedna, kaže Tportal.

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić podnio je danas poslijepodne ostavku na sve dužnosti u Vladi nakon što ga je Županijski sud u mađarskom Kapošvaru jutros pravomoćno osudio na godinu dana i deset mjeseci zatvora zbog prometne nesreće koja se 8. siječnja 2010. godine dogodila u Mađarskoj, a u kojoj su poginule dvije osobe.

>>> Ferdelji: Preuzeo bih Čačićevo mjesto, ali pod jednim uvjetom

Komentirajte prvi

New Report

Close