Tedeschi bio kod poreznika, ali se ne osjeća prozvanim

Većinski vlasnik Atlantica Emil Tedeschi odazvao se u petak 11. svibnja pozivu Porezne uprave kako bi preuzeo formulare u kojima treba objasniti porijeklo osobne imovine.

Potvrdio je to za tjednik Forum rekavši i kako je normalno da poreznici kontroliraju rad kompanija i financijsku disciplinu građana, no zasmetalo ga je što je za poziv doznao iz medija. “Smatram da nije primjereno da za poziv doznam od novinara. Takvo curenje informacija lako može stigmatizirati ljude”, kazao je Tedeschi dodajući kako se ne osjeća prozvanim, nego smatra da ljudi imaju pravo na privatnost kada su u pitanju tako osjetljive stvari. “Tek kada se pravomoćno utvrdi da je tko prekršio propise ili zakone, to se može javno objaviti jer se inače šalje poruka da je kriv svatko tko je pozvan”, upozorava Tedeschi. Ipak, ne zamara se, kaže, otkud cure informacije, ali se pita hoće li i druge osobne i vrlo povjerljive informacije iscuriti u javnost.

Komentari (1)
  • tomimoto
    tomimoto 9:41 18.5.2012.

    Kaže vrli Emil da je prve milione zaradio na žvakama i toaletnom papiru….s obzirom da Hrvati puno žvaču i kake čovjeku bi se moglo povjerovati na riječ :)

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve