Talijanski fond objavio da odustaje od Cimosa

Autor: Marija Brnić , 27. veljača 2017. u 22:00
Ministar državne imovine Goran Marić/D. Urukalović/PIXSELL

Ministri G. Marić i Z. Počivalšek još jučer bili sigurni da potpisuju ugovor.

Još jednom slovenski mediji objavili su da talijanski investicijski fond Palladio Finanziaria odustaje od kupnje Cimosa zbog probijanja rokova u kojima slovenska i hrvatska vlada trebaju dogovoriti sva otvorena pitanja oko nagodbe za Cimosov dug DAB-u.

No, nadležni ministri ostali su pri prošlotjednim najavama kako očekuju potpisivanje sporazuma prema usuglašenim uvjetima.  "Prošli tjedan sam se čuo sa slovenskim ministrom gospodarstva Zdravkom Počivalšekom i dogovorili smo se početkom ovog tjedna čuti oko termina sastanka radi potpisivanja ugovora", kazao je jučer ministar državne imovine Goran Marić, očekujući sklapanje sporazuma kroz dan-dva.

No, Slovenskoj tiskovnoj agenciji konzultanti koji predstavljaju talijanski fond potvrdili su da se povlače od kupnje nezadovoljni što im, osim problema duga DAB-u, nije udovoljeno ni oko roka zadržavanja ranih mjesta i proizvodnje u hrvatskim tvornicama Cimosa, ali i oko njihovih nekretnina, oko kojih DORH vodi istragu. Slovenci, na koje se očito radi pritisak, za odustajanje Talijana već su poručili da neće značiti kraj Cimosa, jer postoji interes kupaca iz Kanade. Hrvatska, pak, zasad ne odustaje od postignutog dogovora. 

Komentirajte prvi

New Report

Close