Švicarski Immo u utrci za Club Adriatic

Autor: Suzana Varošanec , 19. prosinac 2017. u 07:57
Cilj je staviti u turističku funkciju i bivša vojna odmarališta

Tvrtka je specijalizirana za ulaganja u nekretnine i oko pojedinosti njene ponude vlada velik interes.

Nakon velikog interesa u neobvezujućoj fazi postupka javnog prikupljanja ponuda za prodaju Cluba Adriatic u kojoj je sudjelovalo čak 15 domaćih i stranih ulagača, za ovu državnu tvrtku osnovanu s ciljem da se bavi stavljanjem u turističku funkciju bivših vojnih odmarališta, hotela i kampova primjerice i kroz privatizaciju, pristigla je tek jedna obvezujuća ponuda.

S ponudom od 54 milijuna kuna, tj. 6,4 milijuna kuna više od početne cijene javila se švicarska tvrtka specijalizirana za ulaganja u nekretnine Immo Invest Partner AG. Interes ulagača splasnuo je po ulasku u drugu fazu kad su ponudbenu dokumentaciju otkupila tek četiri ulagača. Razlog za to vjerojatno je vezan uz složenost pravne situacije u kojoj se nalazi ovaj dužnik zbog neriješenog statusa predmeta predstečajne nagodbe jer nije došlo do sklapanja nagodbe s odabranim strateškim partnerom zbog nekoliko upravnih sporova.

U vezi detalja švicarske ponude stoga vlada logični interes, a kako iz CERP-a najavljuju da će brzo i detaljno analizirati pristiglu ponudu, čini se da nas u predstojećem razdoblju čeka zanimljiv rasplet najnovijeg pokušaja prodaje. Upravno vijeće CERP-a zatražilo je i u obvezujućoj ponudi ulagač da se obveže osigurati financijska sredstva tako da dužnik podmiri sve obveze prema predstečajnoj nagodbi, kao i da dostavi Finino rješenje o obustavi ovog postupka predstečajne nagodbe, što otvara pitanja oko formalno-pravnih rješenja i procedura.

Uz to, država traži i ovjerene izjave o odricanju od regresnih zahtjeva s osnove namirenja potraživanja vjerovnika i pokretanja postupaka protiv CERP-a za naknadu štete koji se odnose na činjenice koje su u postupku prodaje bile ili mogle biti poznate. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Tko bi se kladio da neće proći? Čim neki ozbiljniji igrač da ponudu za mačka u vreći, a to mu jedino može ponuditi država s nefunkcionalnim pravosuđem, jedini razlog može biti da je inicijalna cijena ocijenio preniskom, a onda će u “Uredu za zavlačenje i kompliciranje” naći način da sve stopiraju i pokušaju podići cijenu.

New Report

Close