Svi žele u državu: Za 65 mjesta u MORH-u javilo se 2077 osoba

Autor: Poslovni.hr , 22. rujan 2017. u 11:48
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Krajem lipnja ove godine javni je sektor, državna uprava i javne službe poput škola, bolnica… zapošljavao 232.240 radnika.

Čak 2077 osoba poslalo je molbu za posao u MORH-u, gdje je upravo završio natječaj u kojemu se traži 65 službenika i namještenika, piše Večernji list.

Osim ondje, otvoreni su natječaji i u MUP-u koji zapošljava 61 osobu, Ministarstvu rada (22), Ministarstvu graditeljstva (21), Ministarstvu poljoprivrede (21), Ministarstvu turizma (9), Središnjem uredu za Hrvate izvan RH (9), Državnoj geodetskoj upravi (42)… Rijetke su privatne tvrtke s takvom ekspanzijom u zapošljavanju.

Krajem lipnja ove godine javni je sektor, državna uprava i javne službe poput škola, bolnica… zapošljavao 232.240 radnika. U godinu i pol broj zaposlenih u javnim službama porastao je za tri tisuće, dok se u državnoj upravi smanjio za 351, ali broj novih natječaja sugerira da će se to smanjenje brzo nadoknaditi.

– Ministarstvo obrane u proteklom je razdoblju u kontinuiranom smanjivanju broja službenika, stoga su potrebe službe u smislu nesmetanog funkcioniranja i obavljanja poslova iz djelokruga Ministarstva zahtijevale popunu upražnjenih radnih mjesta – odgovorili su iz MORH-a.

Više o temi pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close