Svaka zgrada treba imati dizalo, a financirat će ih Europska unija

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Građani su pokazali veliki interes za tu inicijativu pa idućih mjeseci planiramo akciju pokrenuti i u drugim kvartovima poput Gajnica, Maksimira, Španskoga i drugih, rekao je HNS-ov zastupnik u Gradskoj skupštini Tomislav Stojak.

Inicijativa gradskoga HNS-a “Dizalo u vašem stubištu” ovih je dana, nakon što je prije nekoliko godina pokrenuta, aktualizirana. Tako su se haenesovci u subotu okupili na jarunskoj tržnici kako bi informirali građane o svojoj akciji kojom žele postaviti liftove u stambene zgrade na području Trešnjevke - jug.

Kako piše Večernji list, Trešnjevka, kao jedan od najvećih kvartova u gradu, većim je dijelom sagrađena osamdesetih godina, a većinom su građene četverokatnice u koje, temeljem tadašnjih zakonskih propisa, nije bilo obvezno ugrađivanje liftova. Međutim, zbog današnjega modernoga načina života dizala bi itekako olakšala život mnogim građanima.

– Građani su pokazali veliki interes za tu inicijativu pa idućih mjeseci planiramo akciju pokrenuti i u drugim kvartovima poput Gajnica, Maksimira, Španskoga i drugih – rekao je HNS-ov zastupnik u Gradskoj skupštini Tomislav Stojak. Dodao je, usto, kako za namjenu ugradnje dizala u stambene zgrade i Grad i država mogu povući nepovratna sredstva iz europskih fondova pa će se HNS potruditi realizirati tu akciju za dobrobit svojih sugrađana.

Komentari (2)
  • perica222
    perica222 20:32 2.7.2018.

    još se nismo riješili genijalnog rješenja “ušteda energije” ugradnjom razdjelnika iz HNS-ovog lonca, a već nam serviraju sljedeće “veliko rješenje”. Nego - u koliko sutra kreće onaj autobus za Minken?

  • bongozg
    bongozg 11:06 2.7.2018.

    let me guess… navedeni predstavnik HNSa ima firmu koja se bavi ugradnjom dizala

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!