Što nakon fakulteta? Riječki studenti prije diplome pokrenuli biznis noćne dostave

Autor: Poslovni dnevnik , 09. travanj 2014. u 13:22
Tomislav Lukić i Luka Vukša

“Nakon što smo pronašli dobavljače, sklopili ugovore s njima, te nabavili dostavno vozilo i svu potrebnu opremu za rad”.

Tomislav Lukić i Luka Vukša studenti su s Ekonomskog fakulteta u Rijeci. Nadaju se međutim da im je to zadnja godina na fakultetu, pa su početkom akademske godine počeli razmišljati "što i kako" nakon studiranja. "Kroz priču o nekim davnim izlascima  palo nam je na pamet kako bi nam uvijek nestalo pića usred zabave", kažu. I tako su dobili ideju za biznis. "Budući da  je situacija s radnim mjestima takva kakva jest, odlučili smo uzeti stvar u svoje ruke i ušli u poduzetničke vode. Malo smo istražili uvjete, vidjeli da je moguće i po uzoru na druge europske, ali i hrvatske gradove otvorili noćnu dostavu u Rijeci", kažu, opisujući kako je nastala Party dostava j.d.o.o. Pokretanje biznisa je, kažu, trajalo nešto duže od mjesec dana uz određene poteškoće, koju su ipak uspjeli savladati.

Za pomoć poduzetnicima Poslovni.hr omogućio je besplatne online edukacije – naučite kako pokrenuti biznis, kako ga unaprijediti, kako dobiti posao, kako pokrenuti tvrtku za 10 kuna… Kliknite ovdje.

Zaključili su da je marketing najvažniji aspekt ovakvog posla pa redovito dijele letke i lijepe plakate, a trude se održavati  i svoju službenu Facebook stranicu aktivnom i zanimljivom. Ciljana klijentela im je u početku bila studentska populacija grada Rijeke i mladi ljudi, ali ispostavilo se- kažu – da nema pravila kada su u pitanju ljubitelji dobre kapljice tako da narudžbe stižu od raznih ljudi iz svih kvartova Rijeke.

"Nakon što smo pronašli dobavljače, sklopili ugovore s njima, te nabavili dostavno vozilo i svu potrebnu opremu za rad, otvorenje smo imali 28. veljače 2014. Odmah prvu večer su pale prve narudžbe", kažu. 

Trenutno su zaposlena samo njih dvojica u tvrtki, ali ako se kroz neko vrijeme pokaže potreba zaposlili bi, kažu, dostavljača u ispomoć. Cijeli posao funkcionira vrlo jednostavno, svaku večer od 22 sat do 5 ujutro 'dežuraju' uz telefon i dostavljaju napitke i grickalice na željenu adresu. Dostava je besplatna, a minimalni iznos narudžbe je 69 kuna.

Poruka za sve ostale koji se žele upustiti u poduzetništvo, pogotovo mlade ljude bi, kažu, bila: nemojte se ustručavati probati. "Osim potencijalne zarade jako je veliko iskustvo i znanje koje ćete ostvariti u procesu, nemojte da vas koči strah. Ako mislite da imate dobru ideju, uz dovoljno truda sve je ostvarivo", poručuju mladima.
 

Komentirajte prvi

New Report

Close