STEM stipendije dobit će 3400 studenata

Autor: Ivan Tominac , 25. rujan 2019. u 21:59
Dodjeljuju se stipendije u iznosu od 1200 kunaž. B./PIXSELL

Odabrani studenti će putem elektroničke pošte na adresu u sustavu AAI@EduHr biti obaviješteni da oni svoje pravo mogu ostvariti.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je još u kolovozu objavilo popis studija čiji studenti konkuriraju za STEM stipendiju, a 24. rujna objavili su odluku kojom je propisano kako će u akademskoj godini 2019./2020. pravo na nju ostvariti 3400 studenata. STEM stipendije nisu bazirane na natječaju, a procedura se temelji na prepoznavanju studenata koji imaju pravo na istu.

Odabrani studenti će putem elektroničke pošte na adresu u sustavu AAI@EduHr biti obaviješteni da oni svoje pravo mogu ostvariti. Kako otkrivaju iz Ministarstva rok visokih učilišta za dostavu podataka o studentima ističe 15. listopada te nakon toga studenti mogu očekivati prve obavijesti o ostvarenim pravima.

Istovremeno se preuzimaju i podaci o razini i postotku riješenosti ispita državne mature. Nakon toga, studenti će biti obaviješteni o svojim mogućnostima. Stipendije se dodjeljuju za devet mjeseci u iznosu od 1200 kuna, a od ukupnog broja stipendij 40 posto ih je rezervirano za brucoše, a 60 posto za studente viših godina.

Komentirajte prvi

New Report

Close