Sporazum o suradnji agencija za investicije Hrvatske i Ukrajine

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. travanj 2014. u 14:57
Foto: Thinkstock

Sporazum o razumijevanju potpisan je u nazočnosti veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj Oleksandra Levčenka u prostorijama Agencije za investicije i konkurentnost.

Agencije za investicije Hrvatske i Ukrajine potpisale su sporazum o suradnji, kojemu je cilj jačanje gospodarske suradnje u smislu promicanja investicija između dviju zemalja te organizacija zajedničkih aktivnosti na međunarodnom tržištu i razmjena iskustva na području privlačenja investicija, priopćeno je danas iz Agencije za investicije i konkurentnost.

Sporazum je potpisan u sklopu službenog radnog posjeta Hrvatskoj predsjednika ukrajinske Agencije za investicije i upravljanje nacionalnim projektima Serdiya Yevtushenka. Predsjednik ukrajinske agencije u Hrvatskoj će sudjelovati i kao gost govornik na Brown Forumu 2014 – "The Future of Energy in Southeast Europe", koji se danas i sutra održava u Zagrebu.

Ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost Damir Novinić ističe kako mu je izuzetno drago što je potpisan sporazum o suradnji s ukrajinskom agencijom za investicije s obzirom na značaj koji ta zemlja ima u istočnoj Europi.

"Veličina njihovog unutarnjeg tržišta predstavlja veliku prednost, međutim Hrvatska, iako je površinom mala zemlja, itekako ima što za ponuditi investitorima. Naše dvije zemlje, iako na prvi pogled vrlo različite, imaju i mnogo sličnosti i upravo je to ključ naše daljnje suradnje", kaže Novinić.

Kao područja na kojima postoji mogućnost suradnje i investicija izdvaja drvnu i prehrambenu industriju, kemijsku i farmaceutsku te industriju informatičke i komunikacijske tehnologije.

Yevtushenko ističe kako će sporazum omogućiti proširenje i produbljivanje investicijske suradnje između Ukrajine i Hrvatske, pomoći pri uspostavljanju veza između poslovnih zajednica dviju zemalja i olakšati integraciju u atraktivne investicijske sektore ukrajinskog i hrvatskog gospodarstva.

Sporazum o razumijevanju potpisan je u nazočnosti veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj Oleksandra Levčenka u prostorijama Agencije za investicije i konkurentnost.

Komentirajte prvi

New Report

Close