Splićani kandidati za EU stručnjake

Autor: Ivica Profaca (VLM) , 14. ožujak 2013. u 16:31
Hrvoje Balen

Od Algebre je Grad dobio 50-postotni popust, pa će obrazovanje 12 polaznika stajati 68 tisuća kuna.

Grad Split će u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje (HZZ) i pučkim otvorenim učilištem Algebra obrazovati 12 nezaposlenih visokoobrazovanih Splićana za zanimanje voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz fondova EU.

Dogradonačelnik Jure Šundov istaknuo je da se tako, uz dodatno obrazovanje i davanje mogućnosti za samozapošljavanje, žele stvoriti uvjeti za bolje korištenje novca iz fondova EU. Polaznici, koje će nakon selekcije HZZ-a i po strogo utvrđenim kriterijima izabrati Grad, neće imati obvezu nakon završetka školovanja raditi za Grad. Od Algebre je Grad dobio 50-postotni popust, pa će obrazovanje 12 polaznika stajati 68 tisuća kuna, a Zavod će pridonijeti sa svojih 25-30 tisuća kuna.

Za polaznike neće biti raspisan natječaj, nego će širi krug koji će proći dodatna testiranja biti "izvučen" iz evidencije splitskog ureda HZZ-a. U obzir dolaze nezaposleni s VSS koji su više od godinu dana n a burzi, poznaju rad na računalu i strane jezike. Na burzi je oko dvije tisuće Splićana koji odgovaraju tim kriterijima. Član Uprave Algebre Hrvoje Balen kaže da su tako dosad obučili oko 700 ljudi, njih 70%o našlo je posao. 

Komentirajte prvi

New Report

Close