Spajanje 250 tisuća građana na optiku prvi posao za ENT

Autor: Bernard Ivezić , 01. rujan 2014. u 22:00
D. Tomašković (HT) i G. Kovačević (ENT)

HT je doveo optiku od 100 tisuća korisnika i širi je na dodatnih 150 tisuća.

Prvi posao koji će za Hrvatski telekom (HT) odraditi nova outsourcing tvrtka Ericsson Nikola Tesla Servisi (ENT Servisi) spajanje je 250 tisuća novih krajnjih korisnika na optiku u iduće tri godine.

Do sto tisuća korisnika u 15 gradova operater je izgradio svu potrebnu infrastrukturu, a do dodatnih 150 tisuća to može učiniti uz minimalne investicije. HT je u ponedjeljak, usporedno s preseljenjem 650 svojih radnika u ENT Servise i prvim radnim danom te tvrtke, objavio novu maloprodajnu ponudu za optički pristup. Richard John Brešković, direktor Odjela za ponudu fiksnih i konvergentnih usluga HT-a, objašnjava da je nova ponuda 15-20 posto jeftinija za korisnike, a za HT potencijalno do četiri puta profitabilnija po korisniku, odnosno korisničkoj liniji.

"Na postojećoj bakrenoj žici, odnosno ADSL liniji, u pravilu možemo isporučiti jedan IPTV priključak, dok ih na optici možemo isporučiti četiri", kaže Brešković. HT će, najavljue, nastaviti u optiku ulagati značajan dio sredstava od ukupno planiranih milijardu kuna investicija godišnje."S partnerima razrađujemo srednjoročni plan investicija, gdje je naglasak na punom povezivanju dodatnih 150 tisuća korisnika na našu optiku u iduće dvije-tri godine", kaže Brešković. Ipak, o tome kad bi brzi internet mogao pokriti cijelu Hrvatsku, nema precizan odgovor.  

Komentirajte prvi

New Report

Close