Solidumov trgovački centar na dražbi za 86,5 milijuna kuna

Zagrebački centar Solidum Zagrebački centar Solidum

Idućih mjesec dana stečajni upravitelji stavljaju na bubanj i zemljište Tiboa, Olta,...

Na dražbama na kojima stečajni upravitelji traže kupce nekretnina, među vrjednijima, a zbog krize u Uljaniku i 3. maju posebno zanimljiva bit će prodaja nekretnina tvrtke 3. maj Tibo, koja je prije pet godina uoči privatizacije izdvojena iz riječkog škvera, a nedugo nakon toga završila u stečaju.

Nekretnine Tiboa u Matuljima površine 43.000 četvornih metara stavlja se prvi put na elektroničku javnu dražbu Fine, a nadmetanje traje od 13. do 26. rujna. Procijenjena vrijednost proizvodnih hala, skladišta, poslovne i industrijske zgrade, zemljišta, parkirališta i toplane je 40 milijuna kuna, a na prvoj dražbi početna cijena je 29,8 milijuna kuna.

Preko Fine treći put idu na dražbu nekretnine osječke tvrtke Olt, koja je prije dvije godine završila u stečaju, a njezine zgrade i dvor procijenjene na 62,5 mil. kuna, u ovom krugu prodaju se najmanje za 15,6 milijuna. Nadmetanje se održava od 26. rujna do 10. listopada.  Najvrjednija nekretnina je poslovna zgrada Soliduma na Jankomiru s 50 tisuća kvadratnih metara prostora, procijenjena na 129,7 milijuna kuna.

Novo, drugo po redu nadmetanje održat će se na zagrebačkom općinskom sudu 10. rujna, a neće se prodati ispod 86,5 milijuna kuna.  Ove dražbe pozorno prate u Sloveniji čiji mediji ovih dana skreću pažnju na prodaju 9 hektara turističkog zemljišta u Savudriji smještenog uz Rezidenciju Skiper, a za koju se na elektroničkoj dražbi Fine od 13. do 26. rujna trguje za najmanje od 24 mil. kuna. 

Komentari (0)
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve