FOTO: Snijeg zabijelio Hrvatsku i izazvao prometni kaos

Autor: Poslovni.hr/HRT , 08. prosinac 2012. u 10:43
Foto: Marko Prpić/PIX

U Zagrebu je poremećen javni gradski promet, a svih 208 ekipa zimske službe je na terenu.

Snijeg pada gotovo u cijeloj zemlji, a samo u Gorskom kotaru od sinoć je palo oko pola metra snijega. Obilne oborine praćene jakim vjetrom, snježni zapusi te mjestimice otklizavanje snijega s padina uz cestu na kolnik otežavali su čišćenje zimskoj službi, javlja HRT.

Promet kamiona s prikolicom i tegljača između priobalja i unutrašnjosti goranskim područjem ne teče već petnaestak sati. Autocestom Rijeka – Zagreb od Kikovice do Delnica smiju samo osobna vozila, a vozačima se zbog nepovoljnih vremenskih i prometnih uvjeta savjetuje da odgode put kroz Gorski kotar. Prema prognozama, snijeg će nastaviti padati i tijekom dana, posebice u prvome dijelu. Zimski su uvjeti osim u Lici i Gorskom kotaru i u Rijeci i na širem području, na Krku, Cresu te u Istri gdje sva vozila moraju imati zimsku opremu.

U Zagrebu je poremećen javni gradski promet. Svih 208 ekipa zimske službe od sinoć je na terenu. Prioritet u čišćenju imaju autobusne linije. Do taksija je nemoguće doći. Na Griču je izmjereno 35 centimetara snijega.

Komentirajte prvi

New Report

Close