I službeno poznato tko se natječe za koncesiju za novu nacionalnu TV

Autor: Majda Žujo , 02. srpanj 2013. u 12:02
Thinkstock

Vijeće za elektroničke medije danas je i službeno otvorilo ponude pristigle na natječaj za koncesiju za novu nacionalnu televiziju.

Vijeće za elektroničke medije danas je i službeno otvorilo ponude pristigle na natječaj za koncesiju za novu nacionalnu televiziju općeg te specijaliziranog programa.

Za novi nacionalni program općeg karaktera natječu se Super TV (Nezavisna televizija),  splitski K-5 te grčka Antenna grupa. Riječ je o programu koji će se emitirati u tzv. Multipleksu B u kojemu se sada emitiraju RTL, NOVA TV, te HRT3 i HRT4.

Na natječaj za specijalizirani nacionalni program natječu se pak RTL kockica – kanal za djecu i malde. Novi specijalizirani program emitirat će se u multipleksu D gdje se već emitiraju CCN TV, DOMA te RTL2.

Osim ponuda za nove programe ponudu za produljene koncesije Vijeću je dostavila i RTL televizija kojoj koncesija za postojeći program u multipleksu A ističe u travnju sljedeće godine. Na službenom otvaranju ponuda, Zdenko Ljevak, predsjednik Agencije za elektroničke medije i Vijeća za elektroničke medije rekao je da će se u narednim danima provjeriti ispunjavaju li prijavitelji sve uvjete iz natječaja, a nakon toga će oni koji ih ispunjavaju ući u drugi krug. Vijeće će odluku o koncesijama donijeti do 1. kolovoza. 

Komentirajte prvi

New Report

Close