Sloganom ‘Bez znanja nema napretka’, počeo Poslovni uzlet u Vinkovcima

Autor: Ana Blašković , 17. travanj 2015. u 12:32
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Porukom i svojevrsnim motom Poslovnog uzleta “Bez znanja nema napretka” glavni urednik Poslovnog dnevnika Mislav Šimatović otvorio je osmu od 23 edukativne konferencije koja se u petak održava na istoku Hrvatske, u Vinkovcima.

Porukom i svojevrsnim motom Poslovnog uzleta "Bez znanja nema napretka" glavni urednik Poslovnog dnevnika Mislav Šimatović otvorio je osmu od 23 edukativne konferencije koja se u petak održava na istoku Hrvatske, u Vinkovcima.

"Projekt Poslovni uzlet, za koji vjerujem da ste itekako već čuli, namijenjen je promociji malog i srednjeg poduzetništva. Njegov cilj je podizanje znanja i kompetencija poduzetnika kako bi uspješno mogli konkurirati na domaćem, ali i tržištu Europske unije na kojem je oko pola milijarde stanovnika, rekao je Šimatović okupljenim vinkovačkim poduzetnicima koji su došli sudjelovati na nizu besplatnih edukativnih radionica.

Koliko je važan segment malog i srednjeg poduzetništva u Hrvatskoj najbolje govore brojke: mali i srednji poduzetnici čine 99 posto svih poslovnih subjekata, u njima radi dvije trećine svih zaposlenika koji kreiraju polovicu godišnjeg BDP-a.

Za razliku od drugih krajeva Hrvatske, stvari se nagore mijenjaju za bogatu Slavonija od koje se u prošlosti dobro živjelo. "Možda upravo zbog bogatog tla Slavonija nema snažniju poduzetničku tradiciju, no to se mijenja. Postajemo sve siromašniji, zato moramo poticati i razvijati jako poduzetništvo da bismo i u budućnosti dobro življeli. Nikako se ne smijemo bojati poduzetništva", smatra gradonačelnik grada domaćina Mladen Karlić.

Nezahvalne gospodarske trendove potvrdio je i župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić. "Situacija je danas teška u Vinkovcima i u cijeloj županiji. Trebamo nešto jače učiniti, a to moramo svi zajedno stvaranjem novih vrijednosti. Mi kao županija financijski dajemo koliko možemo. Čestitam svima koji opstaju, a osvajanja novih tržišta nema bez znanja", poručio je tamošnji župan u uvodnim riječima.

Komentirajte prvi

New Report

Close