Škverski sindikalisti s Mrsićem o Debeljakovim ugovorima

Autor: Agencija VLM , 22. kolovoz 2013. u 15:31
Tomislav Debeljak; Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL

“Sindikati su predstavili sadržaj novih ugovora o radu kao i Pravilnik o radu i Pravilnik o plaćama te su upoznali nazočne s nepostojanjem socijalnog dijaloga nakon što je Brodosplit preuzeo novi vlasnik”, priopćili su čelnici sindikata.

Čelnici sindikata Brodosplita na sastanku s ministrom rada Mirandom Mrsićem razgovarali su o radno-pravnom statusu radnika Brodosplita nakon sklapanja novih ugovora o radu te o zakonitosti ugovora o radu koji se na potpis daju radnicima Brodosplita.

"Sindikati su predstavili sadržaj novih ugovora o radu kao i Pravilnik o radu i Pravilnik o plaćama, te su upoznali sve nazočne s nepostojanjem socijalnog dijaloga nakon što je Brodosplit preuzeo novi vlasnik. Također su naglasili nepoštivanje odredbi važećeg Kolektivnog ugovora. Dogovoreno je da će se o svim navedenim i dostavljenim aktima poslodavca očitovati Ministarstvo rada i mirovinskog sustava", priopćili su čelnici svih triju škverskih sindikata. Oni očekuju da će to očitovanje uvažiti njihove stavove.

"Sindikati će temeljem tog očitovanja tražiti da se isti usklade sa Zakonom i drugim važećim propisima. U slučaju daljnjeg nezakonitog sadržaja dokumenata sindikati će se obratiti Državnom inspektoratu radi inspekcijskog nadzora", kažu čelnici sindikata u Brodosplitu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close