Sindikati javnih i državnih službi pripremaju akcije protiv Vlade

Autor: Poslovni.hr/Hina , 22. travanj 2013. u 13:58
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Čelnici 11 sindikata javnih i državnih službi sutra će najaviti niz akcija protiv Vladine politike štednje i rezanja plaća zaposlenima u javnim i državnim službama za tri posto.

Čelnici 11 sindikata javnih i državnih službi sutra će najaviti niz akcija protiv Vladine politike štednje i rezanja plaća zaposlenima u javnim i državnim službama za tri posto.

Sindikalci će na konferenciji za novinare, kako su najavili, izvijestiti o raspoloženju sindikalnog članstva nakon smanjenja plaća i mogućim prosvjednim akcijama idućih mjeseci, što uključuje i blokiranje sustava javnih i državnih službi.

Čelnici 11 sindikata koji djeluju na području javnih i državnih službi, u kojima je zaposleno ukupno 180.000 ljudi, proteklih su tjedana konzultirali svoje povjerenike na sastancima u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku, te među njima provodili pismenu anketu o spremnosti na sudjelovanju u nizu akcija protiv politike vlasti.

Prva velika akcija bit će sudjelovanje svih sindikata državnih i javnih službi u prosvjedu na Trgu bana Jelačića 1. svibnja, zajedno sa sindikatima koji okupljaju zaposlene u gospodarstvu.

Nakon prvosvibanjskog prosvjeda u planu su štrajkovi u tjednu uoči lokalnih izbora, te veliki prosvjed na dan predizborne šutnje, 18. svibnja. Nakon toga, krajem svibnja i početkom lipnja sindikati planiraju blokade brojnih sustava javnih i državnih službi.

Ako te metode ne poluče rezultate ili ako članovi ne podrže takav raspored akcija, u planu je i organiziranje referenduma za prijevremene izbore, koji bi se mogao održati u rujnu ili listopadu, najavljuju sindikalci.

Komentari (22)
Pogledajte sve

frenkie zaslužio si 10000% za ovaj post
nego di su ti bajni sindikati kad je privatmi sektor otpuštao misećno 5-10 tisuća ljudi , gdje su njihova prava božičnice uskrsnice ,dnevnice, cipelarine i ostale pizdarije
ako su oni tako sposobni i radišni zašto ne otvore privatno pa duplo zarađuju
ali ne lakše je na državnoj sisi biti , može se otići na gablec, kavicu, odvest dicu u vrtić,
i ako su tako solidarni zašto ne podile svoje radno misto s nezaposlenima -znaći da dvoje rade po 4 sata i imaju plaću po 3000 kuna !

…Zavist ili jal je jedna od velikih karakternih mana svih onih u kojima ima gena Dinaraca. Taj problem je tištio i književne velikane Ivu Andrića i Mešu Selimovića koji su zabilježili: “Teško onom koji mora da ponizi nekog drugog, da bi se on sam izdigao, ili bolje rečeno: da bi imao iluziju da se izdigao.”

Nisam mogao odgovorit jucer jer sam odnedavno nakon 6 godina pisanja na forumu limitiran na 8 postova dnevno.Ali to je jedna druga prica tehnicke naravi mada ponovno u kontekstu iznosenja istine.
I ovchice gdje smo ono stali.
Opet copy/paste( jasno bilo bi iluzorno za ocekivat da citiras Tina Ujevica ili sacuvaj Boze Bruna Busica. Priznaj da pri samom spomenu dobijes grceve ) i opet polazis od mene. Komentiras clanak i kad ti komentar nije po volji,a ne mozes se suprostavit argumentom onda udri izvrjedjaj i zamisaj da ne zagori,e pa da ne bi.Podji od sebe i zapitaj se sto si ocekivao da ti odgovorim na laprdanja,nebuloze,uspavanost i sl(pronalazis li se u velikim mislima omiljenog ti pisca,ponizi drugog da bi se izdigao). Ovo ti je cista akcija i reakcija(a ja sam poznati zagovornik starog zavjeta,oko za oko,zub za zub i zahebi kod mene onu tko tebe kamenom ti njega kruhom jer to je novi zavjet). Dodjes cackat mecku dobijes po labrnji i idemo dalje. Ali ne sad bi ti malo cvilio(ovo je ko danasnja Torcida puni sebe,a gdje god odu dobiju po tamburi). Pa eto cvili i dalje o mojim karakternim vrlinama.Pa najbolje da cu se povuc pred tobom i potpisat kapitualciju.Kako da ne.Pa ne povlacim se ni pred superiornijima(ne “superiornijima” poput tvojih Cacica, Linica, Milanceta kako si jednom napisao).
Nego na stranu to shvatili smo da znas citat,a i koristit funkciju copy/paste,ali je li imas nesto svoje originalno osim ovih sranja sa seansi pranja mozga na sjednicama centralnog komiteta.Brate dosadan si vise s ovim.I na cemu da ti ja to budem zavidan na opijenoscu partijom i zadojenoscu likom i djelom velikog vodje. Nemoj samo da mu ga u trenucima velike opijenosti i popusis jer kad ga jednom popusis gay si za cijeli zivot. Mada je i to ok. Dapace po ovim novim trendovima koje postavlja cika Jova prihvatljivo i nadasve preporucljivo. Na cemu da ti zavidim na tome sto nemas svoje ja i sto moras drugovima titrat jaja za pseci kolacic. Vidis ja to ne trebam nikom,a ponajmanje da cu tebi ovdje ugadjat. Ako to mislis na krivu si se budalu namirio. I budi siguran da sam za ono sto mislim,govorim i radim spreman ic jako daleko. Ponavljam jako daleko.Vecini su te granice nedostizne,a ja ih cijeli zivot pomicem.I nikad dosta znanja, sexa, para, svega. Nikad.

@dionis

ma kakav ooooo.Ovo ti ja zovem zujanjem komarca.Susrecem sa sa ovim svaki dan i jedino sto mogu je izgrist mi nokte na nogama i to ako zamole.

@Frankie, [emo_ooooo]

U mom zivotu problemi ne postoje,samo rjesenja.Zato me i placaju nesto masnije. Nego hoces li do Splita mada meni nije problem potegnit za dobru pedikuru gdje god treba pod motom upoznajmo Hrvatsku da bi je vise voljeli.

Zasto si toliko opsjednut svojom placom i novcima? Ovo je vec valjda 3. puta da ih spominjes…Eto ako te to veseli, pobjedio si…Vjerojatno imas vise nego ja…Jel se sad osjecas ispunjeno sa spoznajom da imas vise od nekoga?

Zavist ili jal je jedna od velikih karakternih mana svih onih u kojima ima gena Dinaraca. Taj problem je tištio i književne velikane Ivu Andrića i Mešu Selimovića koji su zabilježili: “Teško onom koji mora da ponizi nekog drugog, da bi se on sam izdigao, ili bolje rečeno: da bi imao iluziju da se izdigao.”

New Report

Close