Semenj – tri dana zabave

Autor: Poslovni.hr , 17. kolovoz 2015. u 13:52
Semenj

Uz zabavne sadržaje, kroz tri dana Semnja na Consu je svoje proizvode (ulja, marmelade, kolače, likere, kozmetiku, knjige, različite uporabne predmete i suvenire) izlagalo sedamnaest creskih proizvođača

Od 5. do 7. kolovoza i ove je godine u Cresu održan Semenj u skladu s višestoljetnom tradicijom. Oko blagdana Gospe Snježne, 5. kolovoza, kojoj je posvećena župna crkva, s vremenom se razvio trodnevni sajam, a u posljednje vrijeme višednevna manifestacija kojom se obilježava vrhunac turističke sezone.

Svečanom svetom misom, koju je u župnoj crkvi predvodio mons. Zvonimir Seršić, predstojnik Ureda za crkvenu umjetnost i kulturna dobra Krčke biskupije, obilježen je vjerski dio svečanosti. Uz njega je koncelebriralo još desetak svećenika koji su uz Cres vezani rođenjem ili službom, a crkva je bila ispunjena domaćim vjernicima i turistima, uz nazočnost gradskih dužnosnika.

Semenj je svečano otvorio gradonačelnik Kristijan Jurjako govorom kojeg je održao na gradskom trgu. Podsjetio se dvostruke svečanosti – lokalnog blagdana Gospe Snježne i državnog praznika Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja koji se tog dana slavi.

Uz zabavne sadržaje, kroz tri dana Semnja na Consu je svoje proizvode (ulja, marmelade, kolače, likere, kozmetiku, knjige, različite uporabne predmete i suvenire) izlagalo sedamnaest creskih proizvođača.

Komentirajte prvi

New Report

Close