Šefu HTZ-a obećali nove aviolinije

Autor: Poslovni dnevnik , 06. rujan 2015. u 21:59
British Airways ima cjelogodišnje letove prema Zagrebu i Dubrovniku, uveli su i Split/ B. Filić/PIXSELL

Iz Skandinavije, Njemačke, Britanije.

Hrvatska 2016. i 2017. može očekivati nove izravne aviolinije iz Skandinavije, Njemačke i Velike Britanije.

Najavili su to predstavnici aviokompanija iz tih zemalja u razgovorima s direktorom Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Ratomirom Ivičićem. U Stockholmu, Kölnu i Londonu Ivičić je razgovarao o mogućnostima otvaranja novih linija i tržišta. "Dosadašnjim turističkim rezultatima vrlo smo zadovoljni, a sigurno je da je ostvareni turistički promet uz ostalo posljedica dobre zračne povezanosti", naglašava Ivičić. Trendovi rasta, ističe, žele se nastaviti i upravo je to bio glavni motiv sastanaka.

"Želimo osigurati još jaču zračnu povezanost jer je to jedan od ključnih preduvjeta za dolazak turista, posebice izvan glavnog dijela sezone", poručio je Ivičić. Kako su priopćili iz HTZ-a, Ivičić je u Stockholmu razgovarao s predstavnicima Norwegian Aira te SAS-a, a obje su te aviokompanije za iduću godinu predvidjele pojačavanje letova na postojećim linijama prema Hrvatskoj te uvođenje novih. Iz Skandinavije su ove godine letjeli prema Splitu, Dubrovniku i Puli, odnosno iz Švedske je ove godine bilo uspostavljeno ukupno pet linija prema Hrvatskoj, iz Norveške sedam, a iz Danske tri, i većinom su bile koncentrirane na visoku sezonu.

U Londonu se Ivičić sastao s predstavnicima British Airwaysa, a u Kölnu s predstavnicima Germanwingsa. British Airways ima cjelogodišnje letove prema Zagrebu i Dubrovniku, ove su godine uveli i let Split, ali samo tijekom ljeta, dok je Germanwings letio za Dubrovnik iz šest njemačkih gradova, za Pulu iz tri, za Rijeku i za Zadar iz po pet, za Split iz sedam te za Zagreb iz četiri njemačka grada. 

Komentirajte prvi

New Report

Close