‘SDP-ovi ministri nisu dorasli poslu’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. prosinac 2012. u 16:23
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i politički tajnik HDZ-a Tomislav Čuljak rekao je danas u Čakovcu kako SDP-ovi ministri “nisu dorasli situaciji u kojoj se nalazimo”.

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i politički tajnik HDZ-a Tomislav Čuljak rekao je danas u Čakovcu kako SDP-ovi ministri "nisu dorasli situaciji u kojoj se nalazimo".

Govoreći na konferenciji za novinare HDZ-a Međimurske županije s temom "Od kukurikanja do vapaja u pomoć", ustvrdio je da jedino što znaju učiniti jest uzeti građanima ono malo što imaju.

Istaknuo je kako se u Hrvatskoj sve lošije živi, da je građane zahvatila apatija, a Kukuriku koalicija nema ni ideje ni sposobnosti ni znanja da riješi probleme koji su pred nju stavljeni te je evidentno i jasno da očekivanja koja su građani imali kada su joj dali povjerenje nisu ispunjena zbog stotina razloga.

"Plan 21 ne postoji, a nažalost ne postoji ni neki drugi plan vladajućih", istaknuo je tajnik HDZ-a.

O tome zašto HDZ još nije istaknuo svoje kandidate za lokalne izbore, Čuljak je rekao da se odabiru prilazi sustavno i osluškuje se bilo građana, a za razliku od SDP-a, ne žele imenovati kandidata pa ga zbog lošeg izbora mijenjati te time stvarati pomutnju u stranci i u javnosti, što se vidi i iz slučajeva u Zagrebu i Međimurju.

Predsjednik međimurskoga HDZ-a Darko Horvat rekao je kako se bezidejnost SDP-ove vladavine najbolje vidi upravo u najsjevernijoj hrvatskoj županiji. "Iako je u gradu Čakovcu, Međimurskoj županiji i državi na vlasti ista politička opcija, i grad i županija dotaknuli su samo dno", istaknuo je Horvat. Ustvrdio je kako sa SDP-om na vlasti u županiji perspektive nema, a Međimurje vrlo lako može ostati i bez statusa županije.

Osvrnuvši se na događaje u međimurskome SDP-u koji je, umjesto župana Ivana Perhoča, kao kandidata na lokalnim izborima istaknuo Deana Hunjadija, Horvat je rekao kako je to dokaz da ni sami SDP-ovci nisu zadovoljni onima koji vode vlast.

Na konferenciji za novinare bila je i HDZ-ova saborska zastupnica Sunčana Glavak, koja je rekla kako je godinu dana vlasti Kukuriku koalicije "obilježila negativa – povećani su porezi, oslabljeno gospodarstvo, porasla je nezaposlenost, izostale su investicije, pao je BDP, a snižen je i kreditni rejting".

"Bila je to godina političkih promašaja, a rok Kukuriku koalicije je istekao", zaključila je Glavak.

Komentirajte prvi

New Report

Close