SDP-ov program temeljit će se na radu aktualne Vlade

Autor: HUP , 30. srpanj 2015. u 22:00
Razgovaralo se o reformama i podršci gospodarskom rastu

Razgovaralo se o reformama i podršci gospodarskom rastu.

Predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) susreli su se 22. srpnja ove godine u središnjici SDP-a s hrvatskim premijerom i predsjednikom te stranke Zoranom Milanovićem i s SDP-ovim gospodarskim ministrima Gordanom Marasom, Brankom Grčićem i Borisom Lalovcem. Nakon jednosatnog zasjedanja predsjednica HUP-a Gordana Deranja novinarima je rekla da je sastanak sa SDP-ovcima bio vrlo ugodan.

Zamašnjak
"Razgovarali smo, naravno, i o naših 16 pitanja koja smo postavili svim parlamentarnim strankama. Nismo razgovarali o konkretnim odgovorima na svih 16 pitanja, ali prošli smo niz gospodarskih tema, prijedloga i ovo je bila jedna podrška dijalogu uoči parlamentarnih izbora. Mi u HUP-u zadovoljni smo što je tema naših 16 pitanja dobila svoj zamašnjak jer smo o njima dosad razgovarali s gotovo svim parlamentarnim strankama", rekla je Gordana Deranja.

HUP je, podsjetimo, potkraj svibnja svim strankama javno postavio 16 pitanja, uz ostalo, kako namjeravaju provesti reformu javne uprave, kad će i kako promijeniti teritorijalni ustroj države, kada će i koliko smanjiti porezna i parafiskalna opterećenja. U ime SDP-a novinarima se obratio potpredsjednik Vlade Branko Grčić, koji je rekao da se razgovaralo o ključnim temama, o nastavku provedbe ključnih reformi Vlade, posebno onih koje mogu još jače pogurati gospodarstvo koje napokon izlazi iz krize. 

Očekivanja
"U tim reformama nalaze se i dodatna porezna rasterećenja za gospodarstvenike. Imamo sve bolje pokazatelje o gospodarstvu. Sada su naša očekivanja još veća. To ohrabruje i Vladu, ali i gospodarstvenike", rekao je potpredsjednik Vlade i napomenuo da će SDP nastaviti razgovore s HUP-om. Grčić je rekao kako će do službenog početka kampanje SDP predstaviti program koji će se temeljiti na radu Vlade i njezinim planskim dokumentima.

"Ne možemo se daleko odmaknuti od toga, osim što ćemo, naravno, u program unijeti stvari koje se tiču našeg novog četverogodišnjeg mandata. Nadam se da će nam građani još jednom dati povjerenje", zaključio je Grčić. Na novinarsko pitanje kad će SDP odgovoriti Hrvatskoj udruzi poslodavaca na 16 pitanja, Grčić je rekao kako će njihov program s kojim će izaći na izbore sadržavati odgovore na sva, pa i na pitanja HUP-a.

Komentari (8)
Pogledajte sve

Želim da SDP pobijedi i nastavi uvoditi red u državu.

miami , više ne hvališ Čačića jer odlaziš u Srbiju a nama želiš nastavak ove agonije ?

Sve nam je procvalo od kad su na vlasti.

Želim da SDP pobijedi i nastavi uvoditi red u državu.

ajde, bar odmah znamo na čemu smo pa nema dvojbe u vezi neglasanja

New Report

Close