Saznajte koliko je "težak" i što sve ima budući ministar gospodarstva

Foto: Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Horvat, 48-godišnji Međimurac, ima prijavljeno prebivalište u mjestu Donja Dubrava, a prije nekoliko godina kupio je stan na zagrebačkoj Trešnjevci od 84 kvadrata.

Vjerojatni novi ministar gospodarstva Darko Horvat, prema podacima iz njegove imovinske kartice, može se svrstati među siromašnije ministre u aktualnoj Vladi, za razliku od svoje prethodnice Martine Dalić koja je bila među bogatijim članovima Vlade Andreja Plenkovića, piše tportal.

Horvat, 48-godišnji Međimurac, ima prijavljeno prebivalište u mjestu Donja Dubrava, a prije nekoliko godina kupio je stan na zagrebačkoj Trešnjevci od 84 kvadrata.

Do tada je, kako je izvijestio u imovinskoj kartici iz 2011., živio u zajedničkom domaćinstvu s roditeljima. Tada je napomenuo da je u postupku dobivanja stambenog kredita. No u novijoj imovinskoj kartici iz 2016. stoji kako je kredit od 135 tisuća eura digao 2009. godine. Za taj kredit plaća mjesečnu ratu od 855 eura.

Obitelj budućeg ministra, supruga koja radi u Fini i dvoje djece, voze se u automobilu Renault Megane iz 2004. Uz to imaju kunsku štednju od 80 tisuća kuna.

Horvat je ministarsku funkciju već imao u vladi Tihomira Oreškovića, u kojoj je vodio resor poduzetništva i obrta. U Ministarstvu gospodarstva radio je i u vrijeme vlade Ive Sanadera te vlade Jadranke Kosor, kada je bio ravnatelj Uprave za obrt, odnosno ravnatelj Uprave za energetiku pri Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva.

Ostatak vremena radio je u HEP-u, a od 2012. u trgovačkom društvu EnergyPlus d.o.o. iz Ludbrega, piše tportal.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve