Sardini milijunski ugovor u Rusiji, širi se i Podravkin asortiman

Autor: Darko Bičak , 15. veljača 2016. u 15:28
Ugovorili isporuku milijun i 200 tisuća konzervi srdela, tuna i skuša/ T. Jurić/PIXSELL

Uz tvrtku iz Postira, izlagala Podravka, širi asortiman na tom tržištu.

Tvrtka Sardina iz Postira za ovu je godinu na ruskom tržištu dogovorila posao vrijedan oko milijun eura kroz dodatnu isporuku ribljih konzervi i paštete, a koprivnička Podravka najavila je daljnje širenje asortimana na tržištu Rusije.  

Te dvije tvrke sudjelovale su na 23. međunarodnom sajmu hrane, pića i sirovina za njihovu proizvodnju PRODEXPO 2016 u Moskvi koji se održao protekloga tjedna. Iz Hrvatske gospodarske komore (HGK), koja je organizirala sajamski nastup u Moskvi, ističu da su se Podravka i Sardina predstavile brojnim ruskim trgovačkim lancima te više od 100 regionalnih, federalnih i lokalnih maloprodajnih trgovačkih mreža. Jakov Despot, direktor predstavništva HGK u Moskvi, ističe da taj sajam određuje smjernice razvoja ruske prehrambene industrije.

"Upravo stoga smo, u suradnji s hrvatskim Veleposlanstvom u Rusiji, osigurali izravnu pomoć i podršku hrvatskim tvrtkama pri njihovoj promociji i nastupu na ovom tržištu", navodi Despot. Podravka na rusko tržište plasira više od sto različitih proizvoda koji su prisutni na čak 30 tisuća prodajnih mjesta. Sardinin milijunski ugovor vezan je uz dodatnu isporuku milijun i 200 tisuća konzervi srdela, tuna, skuša i riblje paštete. PRODEXPO je ove godine okupio više od 2000 izlagača iz 65 zemalja na 48.000 kvadrata.

Komentirajte prvi

New Report

Close