Ovo je jedina kompanija koja objavljuje cijene goriva na internetu

Autor: Poslovni.hr , 01. travanj 2014. u 10:32
Thinkstock

Ova kompanija ujedno je i najtransparentnija jer jedina na svojim internetskim stranicama objavljuje cijene naftnih derivata.

Najjeftinije gorivo na tržištu nudi Konzum benz. Prema podacima koje je od početka liberalizacije tržišta sredinom veljače prikupljao portal cijenegoriva.info, Konzum benz nudi najmanje 10 lipa jeftinije gorivo, bilo da je riječ o benzinu ili dizelu.

Iako bi se to moglo svrstati u rubriku vjerovali ili ne, budući da je primarno riječ o trgovačkom lancu, ova kompanija ujedno je i najtransparentnija jer jedina na svojim internetskim stranicama objavljuje cijene naftnih derivata. Nijedna druga naftna kompanija to ne radi jer ih novi Zakon o tržištu nafte i naftnih derivata, koji je i liberalizirao tržište naftnih derivata u Hrvatskoj, na to ne obvezuje, stoji u priopćenju portala cijengoriva.info.

"Konzum dnevno objavljuje cijene dizelskih i benzinskih goriva kako na svojim Konzum benz postajama tako i putem svoje internetske stranice. Takvu praksu zasigurno ćemo zadržati i ubuduće", kazali su u Konzumu čije su postaje dostupne u Zagrebu, Sesvetama, Ivanić Gradu i Sisku, a projekt izgradnje novih Konzum benz postaja razvijat će se i u budućnosti. Iako je slobodno formiranje cijena benzina u Hrvatskoj dočekano s odobravanjem, ipak potrošači su zakinuti, napominje se u priopćenju. Aktualne cijene benzina i dizela potrošači mogu vidjeti na takozvanim totemima na benzinskim postajama, a budući da ih neke pumpe nemaju, tek prilikom točenja goriva.

„Sukladno novom Zakonu o tržištu nafte i naftnih derivata, Ina nema obavezu javnog objavljivanja cijena, kao što smo dosad činili na svojim internetskim stranicama. Naše maloprodajne cijene su objavljene na samim benzinskim postajama, a našim je kupcima na raspolaganju i INA –Besplatni telefon 08001112“, poručili su iz te naftne kompanije. Iz Tifona kažu da su su sve cijene objavljene i dostupne korisnicima na benzinskim postajama, navodi se u priopćenju.

S portala stoga apeliraju na ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka da dopuni novi Zakon jednom rečenicom: Naftne kompanije obvezne su svakoga dana na svojim internetskim stranicama objavljivati cijene naftnih derivata koje prodaju na svim svojim pumpama“.

Cijenegoriva.info novoosnovani je internetski portal koji svakoga dana objavljuje dostupne cijene naftnih derivata i korisnicima izračunava koliko će uštedjeti.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Nije to nikakav odraz transparentnosti, nego besplatno oglašavanje i dampiranje cijena. Todorićeve kompanije su poznate po nelojalnom i nefer ponašanju, naročito prema dobavljačima, pa kako onda neće biti prema konkurenciji.
Sve mi se čini da bi objavljivali cijene kad ne bi išli na najniže cijene.

baš pogledao na Konzum benz i …stvarno piše cijen aza gorivo i to Euro super BS 95 cijena 9,60 kuna STVARNO ZA NEVJEROVAT -BILO BI BOLJE DA NE PIŠU NIŠTA JER SVE U VEZI SA KONZUMOM JE PREVARA [emo_smijeh]

svaka čast “Konzum benz”, ali trebalo bi
1. prisiliti i sve ostale prodavače goriva da redovno ažuriraju cijene goriva na svojim stranicama,
2. da moraju istaknuti na vidljivom mjestu na samom ulazu u postaju pano/display s cijenama, a ne da kupac mora autom ući na benzinsku do crpke da bi vidio koja je cijena goriva pa ako mu je preskupo mora voziti kroz cijelu benzinsku van i stvara bez potrebe gužvu!

New Report

Close