RWE postao strateški partner Grada Koprivnice u plinskom poslovanju

Autor: Darko Bičak , 07. veljača 2017. u 13:41
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Gradsko komunalno poduzeće (GKP) Komunalac iz Koprivnice i RWE Hrvatska potpisali su u utorak ugovor o strateškom partnerstvu za razvoj plinskog biznisa na području grada. Strateško partnerstvo se odnosi na prodaju 75 posto udjela RWE-u u Koprivnica plinu i Koprivnica opskrbi.

Ugovor predstavlja poslovnu tajnu tako da svi detalji ove suradnje neće biti javno obznanjeni. RWE je za ove udjele platio 51 milijun kuna.

Mišel Jakšić, vršitelj dužnosti gradonačelnika Koprivnice kazao je da je strateško partnerstvo gradskog komunalnog poduzeća i RWE-a bitno, ne samo za Koprivnicu, nego za čitavu sjeverozapadnu Hrvatsku.

„S RWE-om građani ovog grada dobivaju stabilnu i sigurnu uslugu po jednoj prihvatljivoj i povoljnoj cijeni. Veseli nas dolazak RWE-a u grad u kojem je snažno gospodarstvo, iako po veličini nismo u Top10, u gospodarstvu zasigurno jesmo. Ovaj sporazum će nam omogućiti da održimo te dalje razvijamo taj status“, kazao je Jakšić. Dodao je da će ovaj sporazum biti i svojevrsni kotač zamašnjak koji će omogućiti razvoj visokih tehnologija na području grada.

Karl Kraus, predsjednik RWE Hrvatska, izrazio je zadovoljstvo što je Koprivnica postala dio velike RWE europske obitelji te najavio da će ovaj grad biti baza za daljnje širenje njihove distribucijske mreže.

Podsjetio je da je RWE došao u Hrvatsku 1996. na projektu Plomin 2, a 2013. započeo je s prodajom struje te danas ima više od 110 tisuća kupaca. Dvije godine kasnije su ušli i na plinsko tržište za poslovne korisnike, a od lani nude plin i kućanstvima. Trenutno su drugi najveći igrač na hrvatskom energetskom tržištu, a cilj im je zauzeti lidersku poziciju.

Suradnja s Koprivnica Plinom donijela ima je 13 tisuća kupaca plina i 450 kilometara plinske mreže. Kraus je najavio da će se građanima Koprivnice nuditi jedinstvena povoljna usluga koja će obuhvatiti struju i plin. Najavio je daljnje projekte s Koprivnicom koje će biti realizirane već tijekom ove godine, ali da je danas još prerano govoriti o detaljima. Maja Hleb, predsjednica Uprave GKP Komunalac, kazala je da je realizacija ovog projekta trajala duže nego što je trebalo jer su željeli da sve bude potpuno transparentno te da se detaljno uredi da ugovor pruži maksimalne benefite Grad, radnike i sve gađane. „Dobili smo strateškog partnera koji će zadržati prava radnika, a istodobno omogućiti veliki razvoj tvrtke na dobrobit svih građana Koprivnice. Mogu potvrditi da će sjedište tvrtke ostati u Koprivnici“, kazala je Hleb.

 

 

Komentirajte prvi

New Report

Close