Dokapitalizacija Badela: Rok za ponude produljen

Autor: Lidija Kiseljak/VL , 10. lipanj 2014. u 15:07
Ante Perković čeka da se upiše u knjigu dioničara/Anto Magzan/PIXSELL

Nakon presude u korist bivšeg predsjednika Ante Perkovića novi obrat.

Rok za predaju obvezujućih ponuda za dokapitalizaciju Badela, koji je predviđen za 15. lipnja, prolongirat će se jer je tek u tijeku osnivanje Investicijskog povjerenstva koje treba utvrditi uvjete.

Istodobno, bivši predsjednik Uprave Badela Anto Perković upućuje pisma mogućim ulagačima, pozivajući se na odluku Ustavnog suda prema kojem, kako kaže, "čeka samo da se on i još neki dioničari upišu u knjigu dionica, bez kojih su ostali u trenutku kada je država ušla u Badel". Traži da ulagači odustanu jer smatra da se tuđa imovina ne može prodavati, a sumnja i na to da država želi tvrtku jeftino dati Atlantic grupi. "Atlantic nije zainteresiran za Badel", odgovaraju iz te tvrtke.

Iako Perković sudsku presudu smatra konačnom, neki pravni stručnjaci već su utvrditi da se ona ne odnosi na razdoblje kojim bi povrat dionica od države bio moguć, odnosno da pravni postupak još nije gotov, zbog čega je činjenica da ulagač mora na sebe preuzeti taj rizik, kaže predstojnik DUUDI-ja Mladen Pejnović."DUUDI ne može preuzeti odlučivanje o nečemu što mogu samo sudovi", kaže Pejnović. Zato i država želi da se sudska zavrzlama što prije riješi. 

Komentirajte prvi

New Report

Close