Uljanik kao Brexit, stečaj odgođen, Debeljak se vraća u igru

Autor: Marija Brnić , 29. ožujak 2019. u 10:21
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Na Trgovačkom sudu u Pazinu sudac Ivan Dujić ipak nije donio očekivanu odluku o otvaranju stečaja Uljanik Brodogradilišta, što je bilo logično nakon jučerašnje objave premijera Andreja Plenkovića da ne prihvaća ponudu strateškog partnera Brodosplita.

U međuvremenu je, pokazalo se na sudu, uprava Uljanika na čelu s Emilom Bulićem, sastala s premijerom Plenkovićem te je dogovoreno da se traži novo rješenje. Već danas će se razgovarati s Tomislavom Debeljakom, a već idući tjedan ići će se u Bruxelles na konzultacije s Europskom komisijom o mogućem novom rješenju. Za Uljanik Brodogradilište novo je ročište zakazano za 24. travnja.

Po Bulićevim riječima, za sljedeći tjedan najavljeni su razgovori nadležnih državnih institucija s Europskom komisijom a vezano uz druga moguća rješenja u cilju nastavka restrukturiranja Uljanika. 

Komentari (3)
Pogledajte sve

Da debeljak se vrača u igru za vašposlovni dnevnik a ko mu je dao

Suci trgovačkog suda i Vlada se ne mogu dogovoriti tko će preuzeti odgovornost i isključiti aparat za umjetno održavanje na životu

Posljedica planske, socijalističke ekonomije koja funkcionira dok se može dijeliti tuđi novac, a kad ga ponestane onda nastaju ovakvi apsurdi jer Centralni komitet tada više ne želi biti involviran, a ostale institucije ne funkcioniraju ako nema direktive iz CK.

New Report

Close