REXPO Adriatic 2014. najveći i sadržajno najbogatiji dosad

Autor: Sponzorirani članak , 01. studeni 2014. u 11:32
Arhivska fotografija; Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Uskoro počinje treći REXPO ADRIATIC, međunarodni sajam investicijskih projekata za jadransku regiju.

REXPO Adriatic 2014., međunarodni sajam investicijskih projekata i prateće industrije za Jadransku regiju, ove se godine održava u utorak i srijedu 11. i 12. studenog u Hypo Expo XXI Business Centeru. Ovogodišnji je sajam treći po redu i najveći i najsadržajniji dosad pa će tako na oko 2.500 četvornih metara izložbenog, konferencijskog i prostora za sastanke okupiti domaće i strane ulagače te predstaviti najbolje investicijske projekte u regiji. Osim izlagačkih aktivnosti, u okviru sajma održat će se REXPO Forum na kojem će renomirani govornici raspravljati o aktualnim temama, REXPO Hospitality Day orijentiran na investicije u sektoru HTL (hotels, tourism, leisure) te sajam franšiza koji će okupiti stručnjake za franšizno poslovanje. REXPO Adriatic 2014. organizira se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva poduzetništva i obrta te Ministarstva gospodarstva Republike Hrvatske.

„Zahvaljujući uspješnoj organizaciji, relevantnim sudionicima, zanimljivim raspravama i predavanjima te sve većem broju posjetitelja iz godine u godinu, REXPO Adriatic zauzeo je značajno mjesto u godišnjem kalendaru poslovnih i investicijskih sajmova u regiji, ali i šire. S ponosom najavljujemo sadržajem dosad najbogatiji REXPO, koji će privući još više investitora i investicijskih projekata te ključnih sudionika investicijskog sektora kojima ćemo predstaviti mogućnosti i prednosti ulaganja u Jadranskoj regiji“, istaknuo je Oliver Kumrić, partner i osnivač međunarodnog sajma investicijskih projekata REXPO Adriatic.

REXPO Adriatic i ove godine privlači velik broj investitora i investicijskih projekata, ali i cijelu industriju koja sudjeluje u planiranju i realizaciji takvih projekata, koji će biti predstavljeni na različitim platformama za izlaganje i raspravu. REXPO Forum ponovno je središnje događanje REXPO Adriatica, a ove će godine obuhvatiti rekordan broj panel-rasprava na kojima će ugledni stručnjaci, konzultanti i poduzetnici razgovarati o ključnim trendovima, projektima i aktualnostima u ulagačkom svijetu. Najveći panel na ovogodišnjem REXPO Forumu bit će posvećen ključnim projektima u prometnoj infrastrukturi Republike Hrvatske i njihovim investicijskim potencijalima te usklađenosti s gospodarskim i razvojnim prioritetima i novom strategijom prometnog razvoja Republike Hrvatske. Na panelu će sudjelovati ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, direktorica tvrtke ACI Doris Peručić, ravnatelj Lučke uprave Split Milan Blaževski i drugi govornici, a raspravljat će se o ključnim projektima, među kojima su i Pelješki most, željeznička pruga Botovo-Rijeka i razvoj zračnih luka.

Na panel-raspravama REXPO Foruma posjetitelji sajma moći će saznati više o novostima u području korištenja sredstava iz strukturnih i investicijskih fondova Europske unije, realizaciji i razvijanju investicija u regiji, iskustvima i očekivanjima stranih investitora u našoj i zemljama regije, pozitivnim primjerima ulaganja u Hrvatskoj te financijskim aspektima investicija. Panelisti će govoriti i o energetskoj učinkovitosti, s naglascima na model ESCo i standarde LEED i BREEAM. Sajam REXPO Adriatic bit će prilika i za stručnu raspravu o Programu „Sava“, predstavljanje investicija u marine Jadrana te razgovor o prednostima javno-privatnih partnerstava.

Drugi dan REXPO Adriatica održat će se i REXPO Hospitality Day, koji će biti orijentiran na investicije u sektoru HTL (hotels, tourism, leisure). Na trima uzastopnim tematskim panelima istaknuti stručnjaci iz svjetske hotelske industrije raspravljat će s menadžerima vrhunskih hotelskih brendova, iskusnim investitorima te predstavnicima financijskih i administrativnih institucija. Priliku za izravne razgovore sa stručnjacima o aktualnim i budućim investicijskim projektima u sektoru HTL u neformalnoj atmosferi pružit će REXPO Hospitality Lounge.

U sklopu REXPO Adriatica ove će godine prvi put biti organiziran i 5. Međunarodni sajam franšiza i 8. Međunarodni franšizni forum FIP 2014, na kojima će posjetitelji imati prilike poslušati izlaganja franšiznih stručnjaka iz cijele regije i direktora poznatih hrvatskih i stranih franšiznih brendova kao što su Surf 'n' fries, bio&bio, Redoc point, Putovanja za dvoje, Refan, Naturhouse, Economic Vitez i Pek-Snack. Razgovarat će se o tome kako uspješan poslovni model transformirati u franšizu te kako pokrenuti uspješnu franšiznu priču i zainteresirati potencijalne partnere. Za poduzetnike će biti organizirane i besplatne radionice i poslovna savjetovanja s poznatim hrvatskim konzultantima za malo poduzetništvo i franšizno poslovanje.

I ove su godine sudjelovanje na sajmu najavile brojne tvrtke, stručnjaci za razvoj, ulagači, savjetnici, projektanti, građevinari, predstavnici gradova, županija, ministarstava iz Hrvatske i zemalja u regiji, Europske komisije, međunarodnih financijskih institucija te mnogi drugi zainteresirani sudionici investicijskih projekata u regiji.

Prethodna dva sajma, REXPO 2012. i REXPO 2013., posjetilo je više od 2.000 poslovnih ljudi iz tridesetak zemalja, a predstavilo im se preko 100 tvrtki, gradova i općina te više od 500 projekata, dok je na REXPO Forumu kroz 30-ak panel-rasprava i okruglih stolova stručnu raspravu povelo oko 150 stručnjaka iz različitih područja. Brojni kontakti započeti na sajmu REXPO rezultirali su uspješnim poslovnim suradnjama.

Detaljnije informacije o sajmu REXPO Adriatic dostupne su na www.rexpo.hr. 

New Report

Close