Raspisan natječaj za novo vodstvo HBOR-a

Autor: Marija Brnić , 03. travanj 2017. u 21:59
Ministar državne imovine Goran Marić/Patrik Macek/PIXSELL

Ministarstvo Gorana Marića ponude će primati iduća dva tjedna.

Ministar državne imovine Goran Marić raspisao je prvi natječaj za izbor menadžmenta u strateškim državnim poduzećima – naredna dva tjedna prikupljat će ponude za predsjednika i dva člana uprave u Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak.

U siječnju je na prijedlog Vlade nadzorni odbor HBOR-a opozvao dotadašnjeg predsjednika uprave Dušana Tomaševića i članove uprave Gorana Filipića i Martinu Jus, a postavio novu privremenu upravu na čelu s Tamarom Perko do imenovanja nove uprave, na rok od najviše šest mjeseci. Kandidate za čelne ljude HBOR-a za idućih pet godina tražit će se među onima s diplomom studija ekonomije, prava, matematike, fizike, elektrotehnike, arhitekture ili strojarstva, a uvjet je i najmanje deset godina radnog iskustva, od kojih najmanje pet godina na rukovodećim položajima.

 Zasad, pak, nema najava kada će se raspisati i natječaj za upravljačke pozicije u HEP-u, oko kojega se prošli tjedan zagrijala atmosfera u Banskim dvorima. Marićev najavljeni opoziv aktualne uprave na čelu s Pericom Jukićem Vlada je zbog nesuglasica oko pojedinih kandidata zasad ostavila u statusu "mirovanja". 

Komentirajte prvi

New Report

Close