Radnici se udružili i otjerali poreznu inspekciju

Autor: Poslovni.hr/HRT , 27. veljača 2013. u 20:15
Ilustracija (Guliver/Thinkstock)

Konobari, kuhari, sobari, recepcionari. Sve osoblje dignulo se na noge.

Inspektori porezne uprave u posljednjih su mjesec dana zatvorili čak tri vinkovačka ugostiteljska obrta. Danas je na redu bio i četvrti – poznato odmorište u šumi Kunjevci. Iako su inspektori stigli u policijskoj pratnji, osoblje nije dopustilo zatvaranje objekta, piše HRT.

Konobari, kuhari, sobari, recepcionari. Sve osoblje dignulo se na noge. Gubitak posla za njih znači samo jedno – Propast, glad, ulica! Sin mi je podstanar. Glad i ulica. Neće nas zatvoriti i nećemo izaći dok nam ne dade odgovor, poručila je konobarica Branka Petrović.

Sporan je bio račun koji konobar navodno nije izdao inspektorima prije tri dana. No on tvrdi suprotno. Evo tu je račun koji je inspektor dobio i postoje svi podaci o izdavanju računa. Vidi se da je inspektor popio kavu, nes cappucino i pelinkovac, izjavio je konobar Zvonko Nikolić. Inspektor im je, kažu, čak ostao dužan pet kuna. Vlasnica Silvana Perković, vidno potresena, jedva je progovorila. Račun je uredno dan, naplaćen, fiskaliziran, vjerojatno je u tome problem.

Nakon dva sata koliko je trajala ova drama, inspektori su bez riječi napustili odmorište. Otišla je i policija, a radnici se vratili svatko svojemu poslu. Dobili su bitku, no pravi rat s inspekcijama, čini se, tek dolazi.

Komentirajte prvi

New Report

Close