Pusić se oglasila o presudi Općinskog suda u Zagrebu vezanoj za Ljubljansku banku

Autor: Poslovni.hr , 25. siječanj 2013. u 14:28
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Vesna Pusić je komentirala kako se radi o jednom u nizu postupaka koji se vode pred sudovima.

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić je, vezano za odluku Općinskog suda u Zagrebu, prema kojem slovenske banke moraju vratiti štedišama dug s kamatama, komentirala kako se radi o jednom u nizu postupaka koji se vode pred sudovima.

“Mi smo opetovano rekli, a to potvrđujem i sada, da je hrvatska strana spremna povući slučajeve koji se vode pred hrvatskim sudovima, dakle punomoći bankama za te sudske postupke, ukoliko uspijemo sa slovenskom stranom dogovoriti alternativan način rješavanja problema. Iza tog stava stojimo i sada, naglasila je ministrica, potvrdivši sastanak sa ministrom vanjskih poslova Slovenije, Karlom Erjavcem, sljedeći tjedan. Na tom sastanku će, rekla je ministrica, biti raspravljene različite mogućnosti i, kako se nada, naći će se rješenje.

“Mislim da smo vrlo blizu, mislim da postoji razumijevanje ozbiljnosti situacije s obje strane  i nadam se da ćemo to uspješno riješiti“ – zaključila je ministrica Pusić, koja u čileanskom Santiagu sudjeluje na summitu Europske unije (EU) i Zajednice država Latinske Amerike i Kariba (EU-CELAC Summit).

Komentirajte prvi

New Report

Close