Projekti koji će izmijeniti turističko lice Splita: grad dogodine dobiva čak 17 luksuznih hotela

Autor: Poslovni.hr , 13. prosinac 2016. u 12:18
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Split će u 2017. godinu ući kao veliko hotelsko gradilište.

Uz već postojeća gradilišta koja će se u ovoj godini primaknuti kraju, tu je i čitav niz novih lokacija na kojima se već zahuktala ili će se uskoro zahuktati teška mašinerija.

Pažnja javnosti već duže vremena usmjerena je prema zgradi "Brodomerkura" na Poljičkoj cesti, za koju su, uz splitsko Sveučilište, kako se šuška, potencijalno zainteresirani i poduzetnici iz Singapura, koji bi golemi prostor pretvorili u najveći hostel u Hrvatskoj.

Jedna od poželjnih "udavača" svakako će biti i upravna zgrada Splitske banke u Krstarici, koja će se uskoro, baš kao i ostale nekretnine ove banke, isprazniti s namjerom da ih se proda. U poslovnim krugovima govori se da će njihova centralna zgrada po svoj prilici u bliskoj budućnosti postati upravo hotel te da ima ozbiljnog kupca.

Međutim, ono što je sigurno jest da se u Splitu trenutno gradi ili će se uskoro graditi najmanje sedamnaest hotela – podaci su koje je Slobodna Dalmacija dobila od Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Splita.

Tako izdane građevinske dozvole za gradnju hotela ima "Mijama 2", u Medulićevoj ulici broj 2, u Dioklecijanovoj palači pored hotela "Vestibul". Sve je čisto po pitanju dozvole i za hotel "Central", te dogradnju hotela "Cornaro" (dogradnja na bivšu glavnu poštu).

Hotelskog smještaja definitivno neće nedostajati na Bačvicama.

Tvrtka "Veneficus" stoji iza hotela koji se gradi na atraktivnoj lokaciji, odmah poviše plaže, i to prema zamislima splitskog arhitekta Srđana Šegvića. Hotel bi trebao imati četiri zvjezdice, a na ukupno osam etaža te oko 7300 metara kvadratnih smjestit će se podzemne garaže, 48 luksuznih soba, restoran, lounge bar, vinoteka, kongresna dvorana, spa-centar, fitness…

U bliskom susjedstvu, tvrtka "Špinut" d.o.o. ima dozvolu za realizaciju hotela uz Villu Rosinu, a tvrtka "Onyx" d.o.o. trebala bi graditi hotel odmah iza Ville Rosine.
U tijeku je i gradnja hotela u Vukovarskoj ulici, investitora "Neoplazma" d.o.o., čiji bi ukupni kapacitet trebao biti dvadeset soba. Hotel će imati tri zvjezdice, premda ulagači tvrde da će usluga biti na višoj razini, a sastojat će se od podruma, prizemlja i tri kata. Podrum je namijenjen za wellness sadržaje, prizemlje za recepciju i restoran, a iznad će biti 20 soba.
I Varoš će dobiti novu turističku "uzdanicu" – tvrtka "Expletus" d.o.o. stoji iza projekta koji bi se trebao napraviti u Kamenitoj ulici.

Jure Pejković trebao bi izgraditi Aparthotel, na adresi Put Radoševca. Za to ima izvršnu građevinska dozvola, koja, međutim, nije pravomoćna jer je pokrenut upravni spor.

Komentirajte prvi

New Report

Close