Pročelnik riječkog Zavoda za sudsku medicinu ostaje u istražnom zatvoru

Autor: Poslovni.hr/Hina , 11. travanj 2013. u 15:40
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Sudac istrage Duško Tišma prihvatio je prijedlog USKOK-a o određivanju istražnog zatvora i odlučio da istražni zatvor može zamijeniti s jamstvom od milijun i pol kuna, doznaje se na sudu.

Pročelnik riječkog Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku Alan Bosnar (1961.), koji se sumnjiči da je primao mito i zloporabio položaj i ovlasti, danas se na ispitivanju u riječkom odsjeku Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) očitovao da se ne smatra krivim, a potom mu je na Županijskom sudu u Rijeci određen istražni zatvor od mjesec dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela.

Sudac istrage Duško Tišma prihvatio je prijedlog USKOK-a o određivanju istražnog zatvora i odlučio da istražni zatvor može zamijeniti s jamstvom od milijun i pol kuna, doznaje se na sudu.

Po riječima odvjetnika Mate Krmeka, njegov branjenik Alan Bosnar očitovao se na ispitivanju negirajući počinjenje bilo kakvog kaznenog djela.

Krmek je za Hinu kazao da će obrana uložiti žalbu na određivanje pritvora, kao i na visinu jamstva te da će, kada rješenje bude pravomoćno, jamstvo i uplatiti.

Na upit o provedenoj pretrazi ureda i stana osumnjičenika, Krmek, inače odvjetnik iz odvjetničkog društva Primorac i partneri, odgovorio je da je sva dokumentacija koju je policija zatražila dragovoljno predana.

Bosnar je jučer uhićen jer je u istrazi, koju je pokrenuo USKOK, utvrđeno da postoji osnovana sumnja da je od rujna 2007. do travnja 2013. u Rijeci u više navrata primio mito od najmanje 320.000 kuna i počinio više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti kojima je sebi i drugim osobama pribavio protupravnu imovinsku korist od najmanje 480.000 kuna.

Kriminalističko istraživanje proveli su USKOK i Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK).

Dekan Medicinskog fakulteta u Rijeci Alan Šustić danas je za medije izjavio da su s tog fakulteta, čim su saznali da se sumnja na određene nezakonitosti, o tome izvijestili rektora sveučilišta i odgovarajuće institucije. Naglasio je da po saznanjima fakulteta, nije bilo malverzacija vezanih za financijsku konstrukciju Medicinskog fakulteta, niti da je to na bilo koji način povezano sa studentima.

Komentirajte prvi

New Report

Close