Premijer Srbije u četvrtak dolazi u Hrvatsku

Autor: Poslovni.hr , 22. kolovoz 2016. u 18:05
Foto: Srđan Ilić / Pixsell

Premijer Srbije dolazi u Hrvatsku u jeku napetosti između Hrvatske i Srbije zbog optužnica Srbije za zločine počinjene u Hrvatskoj.

Kako neslužbeno doznaje Večernji list, premijer Srbije Aleksandar Vučić u četvrtak dolazi na Dubrovnik Forum. Vučić dolazi na poziv premijera Tihomira Oreškovića koji je poziv uputio svim premijerima u regiji.

Premijer Srbije dolazi u Hrvatsku u jeku napetosti između Hrvatske i Srbije zbog optužnica Srbije za zločine počinjene u Hrvatskoj. 

Na Dubrovnik Forumu domaćin će biti predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, a sudjelovat će predsjednik Poljske Andrzej Duda, predsjednik Mađarske Janos Ader, predsjednica Litve Dalia Grybauskaite, slovenski predsjednik Borut Pahor, bugarski predsjednik Rosen Plevneliev te niz ministara iz regije. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Premijer Vučić još nije odlučio

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da “vjerojatno neće sudjelovati” na summitu u Dubrovniku, uz ocjenu da ne očekuje značajnije domete tog skupa.
“Vjerojatno ne, ali nisam donio konačnu odluku. Ne vidim što bismo bitno mogli učiniti. Ali, uvijek sam spreman za razgovor”,
rekao je Vučić na tiskovnoj konferenciji, na kojoj je priopćio da će se srbijanska vlada ubuduće suzdržavati od komentara i reagiranja na izjave hrvatskih dužnosnika.

Boji se da nismo ukinuli aboliciju i da ga nebi zadržali zbog počinjenih zločina u Hrvatskoj 1991. – 1995. ?

New Report

Close