Prema Grbićevom nalogu policija uhodila M.Bajića i novinare?

Autor: Poslovni.hr , 13. prosinac 2012. u 08:58
Oliver Grbić (Foto: Boris Šcćtar/PIXSELL)

Grbić je u drugoj polovice prošle godine naložio tajno praćenje glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i osam novinara.

Kako piše današnji Novi list, policija je, prema nalogu tadašnjeg ravnatelja Olivera Grbića, u srpnju prošle godine pratila i prisluškivala državnog odvjetnika Mladena Bajića i osmero novinara.

Grbić je u drugoj polovice prošle godine, pred same parlamentarne izbore, naložio tajno praćenje glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i osam novinara. Kako Novi list navodi,  Bajića i novinare policija je nadzirala direktnim praćenjem te izlistima telefonskih kontakata, a formalni razlog Grbić je našao u izvidima oko curenja podataka tijekom istrage nad HDZ-om u slučaju Fimi medija.

Prema informacijama Novog lista, koji su potvrđeni s najviših pozicija, sve je počelo nakon 15. srpnja prošle godine, kada je Večernji list, a potom i Jutarnji list objavio transkripte djelova iskaza bivše blagajnice HDZ-a Branke Pavošević.  Policija je navodno  pratila četiri novinarke iz Večernjeg lista i četvero novinara iz Jutarnjeg lista, a zajedničko im je to što su u svojim novinama pisali o aferi FIMI media.

Komentirajte prvi

New Report

Close