Pravna služba Croatia Airlinesa: “Otkazi stjuardesama su nezakoniti”

Autor: Josip Bohutinski/VLM , 10. svibanj 2013. u 09:05
Photo: Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL

Uprava CA namjerava svim stjuardesama kojima će dati otkaz ponuditi nastavak rada preko agencije za privremeno zapošljavanje

U e-mailu direktorice pravnih poslova Croatia Airlinesa Branke Sremac predsjedniku uprave Krešimiru Kučku i članu Zlatku Šircu rezimiraju se prethodni razgovori o spornim otkazima, ali i priznaje da su oni u biti nezakoniti, piše Večernji list.

U mailu se navodi da uprava CA smatra da je masovni odlazak na bolovanje bio smišljeni i pomno organizirani “prikriveni štrajk” koji je nezakonit, a kao reakcija Sindikata kabinskog osoblja zrakoplova na uvjete novog kolektivnog ugovora. A sudjelovanje radnika u nezakonitom štrajku, zloporaba instituta bolovanja i nepoštovanje internog priručnika i mjerodavnih propisa o prijavi bolovanja, smatraju u upravi, razlog su za redovni otkaz ugovora o radu.

“Kao što je jučer diskutirano, otkazi nose visok stupanj rizika da budu proglašeni nezakonitima na sudu s obzirom na hrvatsku sudsku praksu”, navodi Sremac. Ističe i da od otkaza mogu odustati i nakon pokretanja postupka otkazivanja pred Radničkim vijećem pa sve do zaključenja glavne rasprave za slučajeve radnih sporova koje će imati.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (3)
Pogledajte sve

http://danas.net.hr/hrvatska/obrat-u-slucaju-davanja-otkaza-stjuardesama-croatia-airlinesa

Pošteno bi bilo da oni mangupi koji su stjuardesama dali otkaze , ako izgube sud ,(a izgubit će 100 %) i plate stjuardesama milionsku odštetu iz svojeg vlasništva .

Što je tu sporno , stjuardese imaju urednu liječničku dokumentaciju ?

Prvo su trebali dokazati liječnicima….

Dragi pravnici da li je nezakonito izdavati lječničke potvrde sa lažnim podacima, odnosno nesposobnostima i bolestima, radi dobivanja bolovanja?

Da li će drage nam stjuardese, zbog svoje koristi, sada zaribati “dobrog” doktora koji im je htio pomoći i izdati im bolovanje bez stvarne osnove?

New Report

Close