Povezivanje slovenskih autocesta s graničnim prijelazom Rupa

Autor: Poslovni.hr/Hina , 12. veljača 2014. u 08:31
Thinkstock

Župan Komadina istaknuo je kako Hrvatska već kronično nema poveznicu s europskom mrežom autocesta u smjeru istok-zapad.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina i župan Ilirske Bistrice Emil Rojc razgovarali su danas o potrebi povezivanja slovenskih autocesta od Postojne do graničnog prijelaza s Republikom Hrvatskom, Rupa, i priključka na autocestu A7.

Na sastanku u Općini Ilirska Bistrica, bili su i gradonačelnici i načelnici hrvatskih i slovenskih gradova i općina pograničnog područja, a naglasak razgovara bio je na poboljšanju prometne povezanosti i kvalitetnoj integraciji na mrežu autocesta Europe putem gradnje dionice autoceste Rupa-Postojna, priopćeno je večeras iz Primorsko-goranske županije.

Župan Komadina istaknuo je kako Hrvatska već kronično nema poveznicu s europskom mrežom autocesta u smjeru istok-zapad.

Srednji dio je riješen povezivanjem Zagreba i Ljubljane, ali problem je što se turistički najviše koristi granični prijelaz Rupa, dodao je.

S obzirom da nam je Slovenija jedan od najvećih partnera u turizmu, u interesu i slovenskih građana je imati dio nedostajuće autoceste. Naš interes je kvalitetna povezanost, jer taj prometni pravac koriste Austrijanci i Talijani, zaključio je primorsko-goranski župan Komadina dodavši akko je, ipak, krajnja odluka o tome na slovenskoj Vladi.

Komentirajte prvi

New Report

Close