Potpora malim i i srednjim poduzećima: Grad u Slavoniji bez poreza na plaću?

Autor: Poslovni.hr , 16. kolovoz 2017. u 10:42
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Penava kaže kako su neke od mjera skidanje nekih ograničenja za potpore malim i srednjim poduzećima, kao i da gospodarstvenici i radnici s prebivalištem u Vukovaru budu oslobođeni plaćanja poreza na dobit i prihod.

Gotovo osam mjeseci nakon što je napisan, prijedlog novog zakona o Vukovaru ulazi u finalizaciju i, kako je najavio premijer Andrej Plenković, uskoro bi trebao biti i donesen. Prijedlog novog zakona izradile su još u studenome prošle godine vukovarske gradske vlasti, nakon čega je proslijeđen u Zagreb.

"Ne znam dokle se došlo s tim zakonom, ali znam da je premijer izdao završni nalog da se on dovrši. Mi smo napravili prijedlog, ali ne znamo kakva će biti finalna verzija jer je ipak nositelj zakona Ministarstvo regionalnoga razvoja, s tim da svoj pristanak, budući da to sve košta, mora dati i Ministarstvo financija", rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. Vukovarski prijedlog novog zakona odnosi se prije svega na gospodarstvo, odnosno na olakšice koje bi pridonijele realizaciji novih investicija, a samim tim i zapošljavanju, piše Večernji list.

Penava kaže kako su neke od mjera skidanje nekih ograničenja za potpore malim i srednjim poduzećima, kao i da gospodarstvenici i radnici s prebivalištem u Vukovaru budu oslobođeni plaćanja poreza na dobit i prihod. Ostala bi i dalje na snazi odredba iz staroga zakona da svi zaposleni na području grada imaju 50 posto umanjenje troškove doprinosa za mirovinsko i zdravstveno osiguranje. Prema prijedlogu Grada, sve nekretnine koje bi potencijalno mogle biti u funkciji gospodarstva rješavale bi se hitnom procedurom kako bi se sve dodatno ubrzalo.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close