Poreznici u par sati pronašli 61 poduzetnika koji ne izdaje račun

Autor: Agencija VLM , 08. siječanj 2013. u 16:30
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Porezna uprava objavila je da su inspektori danas do 13 sati obavili obavili 1108 nadzora, a nepravilnosti su utvrdili na 61 mjestu.

Porezna uprava objavila je da su inspektori danas do 13 sati obavili obavili 1108 nadzora, a nepravilnosti su utvrdili na 61 mjestu.

"Zbog velikog interesa javnosti za rezultate prvog nadzora Porezne uprave od stupanja na snagu Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom, objavljujemo rezultate nadzora od 8. siječnja 2013. godine do 13 sati. Nadzor će se nastaviti tijekom popodnevnih sati i trajat će u kontinuitetu do petka 11. siječnja 2013. godine", objavljeno je na stranici Porezne uprave. 

>>> Izvješće o obavljenim nadzorima primjene odredbi Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom možete pogledati ovdje.

Na teren je izašlo 328 inspektora koji svoj rad nastavljaju i u popodnevnim satima. Sedam dana od stupanja na snagu Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom, Porezna uprava Ministarstva financija u utorak je krenula u najavljeni nadzor obveznika fiskalizacije, koji su prema kriterijima obveznici od 1.siječnja 2013. godine.

Cilj nadzora je utvrđivanje da li obveznici fiskalizacije koji posluju s gotovinom izdaju fiskalne račune. Ako ne, Porezna uprava će im temeljem zakonskih odredbi zabraniti rad te zapečatiti poslovni prostor sve dok se ne otklone nepravilnosti. U slučaju da se tijekom nadzora otklone nepravilnosti, obveznik fiskalizacije može nastaviti s poslovanjem.

Komentirajte prvi

New Report

Close