Podizanje konkurentnosti hrvatskih cestovnih prijevoznika

Prvi sastanak s pomoćnicima ministra zakazan je za 6. prosinca Prvi sastanak s pomoćnicima ministra zakazan je za 6. prosinca

Prvi sastanak s pomoćnicima ministra zakazan je za 6. prosinca.

Koordinacija udruga i komora (HOK, HUP, HGK, HCP i HIZ) održali su sastanak sa Sinišom Hajdaš Dončićem, ministrom pomorstva, prometa i infrastrukture, na kojem je dobivena podrška za rješavanje istaknutih problema prijevozničke struke.

Kako bi se uspostavio kontinuitet aktivnog rješavanja problema, dogovoreno je da će o svim otvorenim pitanjima raspravljati jednom mjesečno na razini pomoćnika ministra i predstavnika udruga i komora, a kvartalno na razini ministra i predstavnika Koordinacije. Prvi sastanak s pomoćnicima ministra zakazan je za 6. prosinca a na njemu će se raspravljati o temama: razlika premije za obvezno osiguranje od automobilske odgovornosti ovisno o registarskom području (zone rizika), izrada druge faze Programa smanjenja negativnog utjecaja prometa na okoliš, ukidanje periodičkih tehničkih pregleda i promjena postojeće zakonske regulative koja ne omogućava jačanje pozicije prijevoznika pri ulasku na tržište Europske unije.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!