Počinju rušenja, prvi na udaru otok Vir

Autor: Poslovni.hr/HRT , 19. veljača 2013. u 08:43
Anka Mrak Taritaš (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL)

Počinje rušenje divlje gradnje, a prvi su na udaru zadarsko i zagrebačko područje.

Počinje rušenje divlje gradnje, a prvi su na udaru zadarsko i zagrebačko područje. Na otoku Viru, simbolu divlje gradnje u Hrvatskoj, jutros počinje rušenje bespravno izgrađenih objekata, piše HRT.

Uz osiguranje policije, bageri su počeli rušiti u 8 sati. Na udaru će biti uglavnom započeta gradnja i objekti koji nisu namijenjeni za stalno stanovanje, a čiju legalizaciju vlasnici nisu zatražili do propisanog roka, odnosno do kraja prošle godine. Na otoku Viru ima oko 8000 bespravno sagrađenih objekata, a legalizacija je dosad zatražena za nešto više od 4000 objekata.
Što o svemu kaže načelnik općine Vir Kristijan Kapović doznajte u videoprilogu.

Ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš najavila da će u prvoj fazi biti srušeno 10.752 objekta.   Riječ je uglavnom o započetoj gradnji i bespravnim objektima koji nisu namijenjeni za stalno stanovanje, a čiju legalizaciju vlasnici nisu zatražili. Nakon tog rušenja slijede i rušenja bespravno sagrađenih objekata u kojima se povremeno živi, a na kraju će se rušiti objekti u kojima se stalno živi.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Kukuriku štetočine nastavljaju uništavati Hrvatsku , nastavljaju uništavati Hrvatsku imovinu , nastavljaju uništavati imovinu Hrvatskih građana !

Rušenjem 10.752 “bespravnih” građevina uništit će 1.000.000.000,00 eura ,
(jednu miliardu ! eura ili 7.500.000.000,00 kuna)
Hrvatske vrijednosti koju su stvorili Hrvatski građani .

Vlada koja nezna pokrenuti Hrvatsku , koja nezna zaposliti ljude , dokazat će se uništavanjem imovine vrijednih ljudi .

Osobno nisam pogođen , svi moji objekti imaju papire .

New Report

Close