Plitvička jezera ugostila milijuntog posjetitelja

Autor: Poslovni.hr , 02. rujan 2015. u 12:50
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Prema dosadašnjim podacima, do 31. srpnja ove godine u parku je bilo preko 699.000 posjetitelja što je 16% više nego u istom razdoblju lani,a milijunti posjetitelj dočekan je 18 dana ranije.

„Milijunti posjetitelj kojega smo danas dočekali u Nacionalnom parku Plitvička jezera, 20-ak dana prije nego lani, pokazatelj je kako naša zaštićena područja mogu značajno doprinositi turizmu i razvoju lokalnih sredina i regija u kojima se nalaze. Park je lani posjetilo 1,2 milijuna gostiju, a ove godine bilježi se rast posjetitelja i to za čak 53,7% u predsezoni. Ima mjesta za sve koji žele doći i uživati u prirodi a na nama je da omogućimo infrastrukturu i ponudu koja će dovesti u ravnotežu interes posjetitelja i zaštitu prirode. Zato su bitna ulaganja u posjetiteljsku infrastrukturu, širenje sadržaja i ponude, posebno u rubnim dijelovima parka“ – rekao je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović danas u Nacionalnom parku Plitvička jezera.

Ministar Zmajlović i ravnateljica Javne ustanove Nacionalni park Plitvička jezera Natalija Božičević danas su u parku dočekali milijuntog posjetitelja ove godine. Ulaznice kojom su postali milijunti posjetitelji zajedno su kupili Edward Glansford i Jamie Wilford. Ovo dvoje mladih turista iz Yorkshirea u Velikoj Britaniji mjesec dana putuje Europom, od čega tjedan dana Hrvatskom.

U 2014. godini park je ukupno posjetilo 1.184.449 posjetitelja, a milijunti posjetitelj dočekan je 20. rujna.

Prema dosadašnjim podacima, do 31. srpnja ove godine u parku je bilo preko 699.000 posjetitelja što je 16% više nego u istom razdoblju lani,a milijunti posjetitelj dočekan je 18 dana ranije. Ono što je posebno značajno jest porast ne samo broja posjetitelja nego i noćenja u predsezoni. Broj posjetitelja veći je za 53,7% u odnosu na predsezonu 2014. godine, a u smještajnim kapacitetima parka ostvareno je povećanje od 50,6% noćenja.

Ministar Zmajlović naglasio je da je u posljednje tri godine u infrastrukturne projekte u zaštićenim područjima uloženo oko 400 milijuna kuna, a u pripremi su projekti vrijedni 550 milijuna kuna koji će se prijaviti za financiranje iz EU fondova. Među njima je i projekt gradnje 25 milijuna kuna vrijednog posjetiteljskog centra Holosvijet Plitvice koji će se financirati iz EU fondova.

Komentirajte prvi

New Report

Close