Plenković: Sada moramo uložiti dodatni napor

Foto: Miranda Cikotić / Pixsell Foto: Miranda Cikotić / Pixsell

"Učinili smo ono što smo u takvim izvanrednim okolnostima mogli s najboljom namjerom."

Sjednica Vlade na čijem je dnevnom redu, između ostalog, Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o doplatku za djecu i Nacrt prijedloga zakona o lovstvu (EU) počela je nešto iza 8 sati u Banskim dvorima.

- Vidjeli ste da je dosadašnja ministrica Martina Dalić podnijela ostavku koju sam prihvatio, s obzirom na zbivanja u Agrokoru i pojedinosti u procesu koje su mogle biti napravljene na obazriviji način. Proces restrukturiranja Agrokora napravljen je u izrazito kratkom roku, stvoren je pravni okvir i nismo morali angažirati niti jednu kunu iz državnog proračuna. Sada moramo uložiti dodatni napor da se do 10. srpnja postigne nagodba i omogući funkcioniranje kompanije u budućnosti. Na tom tragu bitno je kazati da je i Ustavni sud kazao da je zakon u skladu s Ustavom. Dakle, učinili smo što smo mogli za dobrobit našeg gospodarstva - kazao je na početku sjednice premijer Andrej Plenković te dodao:

- Dakle, učinili smo ono što smo u takvim izvanrednim okolnostima mogli s najboljom namjerom, da učinimo dobro za hrvatsko gospodarstvo i na tom tragu ćemo nastaviti naš angažman. Sličnu ambiciju imaju i članovi privremenog vjerovničkog vijeća s kojima smo razgovarali jučer. Podršku okončanju ovoga procesa daje u cijelosti i parlamentarna većina, a na nama je da pomognemo izvanrednoj upravi da se taj proces odvije do kraja u najboljem redu.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!