Plenković: Napravit ćemo sve da ‘Lex Agrokor’ bude u skladu s Ustavom

Autor: Poslovni.hr , 29. ožujak 2017. u 11:28
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Želimo da Uprava i kreditori nađu rješenje koje bi dovelo do rješavanja obaveza prema dobavljačima, novih prihoda i sigurnosti zaposlenika.

Premijer Andrej Plenković potvrdio je kako će Vlada napraviti sve što može kako bi se o 'Lex Agrokoru' raspravljalo već u petak na sjednici Vlade.

''Vlada i država imaju odgovornost pronaći zakonsko rješenje za sistemski velike tvrtke kada se one nađu u nekakvim problemima. Želimo da Uprava i kreditori nađu rješenje koje bi dovelo do rješavanja obaveza prema dobavljačima, novih prihoda i sigurnosti zaposlenika. Ipak, težimo i zakonskom okviru koji bi poslužio kao plan i okvir ako dođe do drugog scenarija. Učinit ćemo sve da zakonski prijedlog bude spreman do sjednice Vlade u petak'', kazao je premijer Plenković, javlja N1.

Na pitanje je li ovaj zakon zapravo miješanje države u slobodu poduzetništva, premijer je kazao kako Ustav štiti vlasništvo i slobodu poduzetništva. ''Mi ćemo napraviti sve da ovaj zakon bude u skladu s Ustavom'', rekao je Plenković.

Komentari (9)
Pogledajte sve

Romel, 29.03.2017. u 14:48
‘Lex Agrokor’

Samo bez panike.
Veleposlanik sa odlikovanjima je već donio ‘Lex Aгpoкop

Da bi bilo u skladu s ustavom samo primijeniti iste zakone koji su se dosad primjenjivali na bakice s placa i ostale koji su prošli kroz ruke gosp. Hanžekovića.
Ne pisat nove zakone jer onda nismo svi jednaki.


*zm1
ma kakva druga vlada, svi oni, njih parstotinjak koji vječito rotiraju unutar sustava koji su si sami izgradili, bez obzira koju" ideologiju(maglu)" prodaju kao instrument, prvenstveno i sključivo to rade radi sebe samih, da pod maglom društvenih troškova, parazitiraju stalnim izmišljanjem raznih reketa radi samo jedne stvari, da uzmu tvoje, moje a sada su bacili sluz i na imovinu naših budućih generacija da nemaju ništa i da budu poslušni podanici nekm drugome

tome se treba oduprijeti i to svim sredstvima jer evidentno i u ekonomskim, kulturološkim, demografskim, intelektualnim,ljudskim i svim drugim društvenim standardima, ubrzano ne da propadamo, nego nestajemo …e kome je to u interesu???

To sve stoji , ali činjenica je to sve odrađeno u njihovom mandatu, i enormno zaduženje kao nikada do tada ! A nemojmo zaboraviti kako su upregli sve institucionalne poluge da dođu na vlast 2011, i sve ovo naprave ! Zašto , iz kojeg poriva !? Tada poražena administracija iz svog neznanja i gluposti , te nedostatka hrabrosti im je u tome ” nesebično ” pomagala ! I to je sada došlo na naplatu , slučajno ili ne !?


Da, da, sada su došli pravi poštenjaci a Todorića je valjda izmislio Milanović a ne tvoj ljubljeni HDZ i otac nacije.

A vi pobijte ovo što sam napisao , a ne se spuštati ovako nisko i vrijeđati !

New Report

Close