Plenković i partneri traže analizu o Uljaniku, Marić se ne slaže s Horvatom

Autor: Poslovni.hr , 13. ožujak 2019. u 10:09
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Dio partnera ne vjeruje da bi stečaj koštao gotovo jednako jer je Debeljak navodno u opciju stečaja uracunao i da se stopostotno isplate dobavljači iako inače u stečajevima dobiju najčešće do 10 posto.

U utorak se 80 posto vremena na koalicijskom sastanku pricalo o Uljaniku. Koalicijski partneri pa i sam Plenković su se složili da se ne mogu donositi nikakvi zaključci budući da Horvat nije došao s analizom ministarstva. Smatraju da se ne može samo vjerovati Debeljaku, koji je interesna strana u toj priči, piše N1.

Horvat zajedno sa Zdravkom Marićem mora do idućeg koalicijskog sastanka sljedećega utorka napraviti analizu i prezentirati koliko će koštati opcija stečaja, a koliko opcija restrukturiranja.

Dio partnera ne vjeruje da bi stečaj koštao gotovo jednako jer je Debeljak navodno u opciju stečaja uracunao i da se stopostotno isplate dobavljači iako inače u stečajevima dobiju najčešće do 10 posto. Osim toga uračunao je i predviđanje da država iduće tri godine ne dobije novac od doprinosa i poreza od radnika koji bi inače radili da nije došlo do stečaja, što je za dio partnera nebulozna računica.

Navodno je jedino Ivan Vrdoljak podržao Horvata i opciju restrukturiranja s tako velikim iznosom od gotovo 7-8 milijardi kuna. Čak je i Plenković tražio analizu oba ministarstva prije nego što se donese konačna odluka. Osim toga, neslužbeno se može čuti da se Marić nikako ne slazže s Horvatom oko tih opcija i nije sklon tolikoj svoti za restrukturiranje, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će dva ministra zajednički napraviti analizu.

Komentirajte prvi

New Report

Close