Plenković: Dalić nije prijetila Todoriću ni Upravi Agrokora

Autor: Sergej Novosel Vučković , 05. listopad 2017. u 22:00
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Premijer priznao da je on naložio pregled e-mailova.

U elektronskoj pošti potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić nema poruka koje bi bile prijeteće prema Ivici Todoriću ili drugim članovima Uprave Agrokora.

Ustanovila su to nadležna državna tijela, od kojih je Dalić tražila da pregledaju sve njene korisničke račune, kako na službenim poslužiteljima u Vladi, tako i privatnu e-mail korespondenciju na njenim osobnim uređajima, te dostupnu komunikaciju na stranim e-mail poslužiteljima, priopćeno je jučer iz Vlade uoči sjednice.

'Nema poruka'

Martina Dalić je 30. rujna, nakon što ju je Todorić na svom blogu 28. rujna prozvao da je jednom članu Uprave Agrokora 28. ožujka u noći slala mailove s prijetnjama, od, kako kaže, odgovarajućih službi RH tražila da preuzmu sve njene elektroničke uređaje radi pregleda svih poslužitelja s kojih ona šalje e-mailove.

Nakon što su tijela zadužena za zaštitu sigurnosti informacijskih sustava, a po zahtjevu predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, pregledala sve i službene i privatne poslužitelje i službene korisničke račune i njene privatne uređaje, kao i komunikaciju sa stranih e-mail davatelja usluga, objavljeno je da “nisu pronađene poruke koje bi ukazivale na prijetnje prema gospodinu Ivici Todoriću ili bilo kojem drugom članu Uprave Agrokora”, stoji u priopćenju. Dodaje se da su razlog poduzimanja takve akcije medijski navodi o navodnim prijetnjama Martine Dalić, a za koje je sad i službeno s najviših instanci utvrđeno da nisu postojale.

I sam premijer jučer se na početku sjednice Vlade o tome očitovao, priznavši da je on dao nalog službama da “verificiraju korespondenciju koja je išla elektroničkom poštom”.

'Čuvali smo stabilnost'

“Nikakvih prijetnji sa strane potpredsjednice Vlade ni prema vlasniku ni prema članovima Uprave Agrokora nije bilo”, kazao je Plenković, prenosi Hina. Dodao je i to da se Vlada u vezi krize u Agrokoru vodila dvama načelima – očuvanjem stabilnosti hrvatskoga gospodarstva i financijskog sustava, napomenuvši i da to radi vrlo odgovorno i isključivo u javnom interesu. Podsjetio je i na zasluge Vlade.

“Mi smo ti koji smo pothvatima spriječili gubitak radnih mjesta, spriječili negativni domino efekt i lančane reakcije među brojnim gospodarskim subjektima vezanima za koncern Agrokor… I mi smo ti koji zakonito i u skladu s Ustavom poduzimamo sve kako bismo omogućili kvalitetno restrukturiranje kompanije”, kazao je premijer. snv     

Komentirajte prvi

New Report

Close