Pet slogana hrvatskog turizma na testiranju: ‘Neki su banalni, neki zvuče svjetski’

Autor: Radmila Kovačević/VL , 20. siječanj 2015. u 10:58
Bili smo, uz ostalo, 'Mala zemlja za veliki odmor'/G, Jelavić/PIXSELL

Do kraja siječnja anketira se 4800 ispitanika u Njemačkoj, Austriji, Italiji, Francuskoj, Britaniji, Švedskoj, Poljskoj i Rusiji.

Budući slogan hrvatskog turizma trenutačno je na testu u Njemačkoj, Austriji, Italiji, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Švedskoj, Poljskoj i Rusiji.

Još je u igri pet slogana, koji su preživjeli prvi krug izbora nove krovne ideje hrvatskog turizma. Do kraja siječnja online se anketira 4800 ispitanika, po 600 u svakoj spomenutoj zemlji, a njihovi glasovi bit će jedan od presudnih elemenata za konačan izbor slogana s kojim će se hrvatski turizam predstavljati u nadolazećim sezonama. Odluka bi, pak, kako kažu u Glavnom uredu Hrvatske turističke zajednice, trebala pasti već tijekom veljače.

Dosad su, inače, otpala četiri od ukupno devet prijedloga, s kojima su se kreativci iz pet renomiranih svjetskih marketinških agencija javili na natječaj Hrvatske turističke zajednice (ponuditelja je ukupno bilo 13, a pet ih je ušlo u uži izbor). Zasad je nemoguće doznati nešto više o pet slogana koji se  testiraju. Oni koji su ih čuli spremni su samo reći kako ima i banalnih i onih koji zvuče svjetski. Ovih nekoliko preostalih tjedana hrvatskom turizmu služit će stari slogan "Mediteran kakav je nekad bio", koji je jedan od dosad samo dva službena slogana.

Prvi je bio "Mala zemlja za veliki odmor", a služio je od osnivanja Hrvatske turističke zajednice do 2001. U vrijeme ministra Damira Bajsa koristili su se uz glavni i kampanjski slogani "Kad srce kaže ljeto, kaže Hrvatska", "Tako lijepa, tako blizu", uz još nekoliko inačica. Budući, pak, slogan dolazi iz radionice agencija koje su ostale u užem izboru. Posrijedi su: Grey Worldwide, SCPF (Segarra, Cuesta, Puig i Fernandez, Si), Bruketa&Žinić, BBDO Zagreb s DEC Comunicacion SA i AMV BBDO, M&C Saatchi&Studio Sonda te McCann Erickson & FutureBrand Ltd. 

Komentirajte prvi

New Report

Close