Perpetuum mobile i Span u ratu za licence Microsofta

Autor: Suzana Varošanec , 14. srpanj 2014. u 22:00
Vedran Mornar, ministar obrazovanja/B. Ščitar/PIXSELL

DKOM poništio odluku, na potezu je ministar Mornar.

Situacija je nepodnošljiva za akademsku zajednicu jer su istekle licence za korištenje Microsoft proizvodnih programa (ne mogu se reinstalirati), a opet je na potezu Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Tvrtka Span koja je prvotno pobijedila na natječaju ipak neće isporučiti navedene licence za sve osnovne i srednje škole, fakultete i javne institute.

Naime, Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila je njezin izbor prihvativši žalbu konkurentske tvrtke Perpetuum mobile uz ocjenu da Span nije dokazao svoju sposobnost na natječaju. Span navodno nije udovoljio kriteriju prema kojem na referentnoj listi mora imati sličan projekt u protekle tri godine. U Spanu tvrde da je njihova sposobnost nesporna, što dokazuju ovogodišnjim sličnim ugovorom u Sloveniji.

Nakon poništenja natječaja ministar Vedran Mornar treba odlučiti hoće li izabrati sljedeću valjanu ponudu ili ponoviti natječaj za posao navodno vrijedan 20-ak milijuna kuna po okvirnom sporazumu za tri godine. Perpetuum mobile se u 20-ak godina poslovanja žalio drugi put, a morali smo braniti svoj poslovni interes, izjavio je za Poslovni dnevnik predsjednik Uprave Blerim Sela. Tvrtka je provela prošlodišnji ugovor na osnovu javnog nadmetanja gdje je bila jedini ponuditelj. Nećemo pokrenuti upravni spor, poručuje Nikola Dujmović, predsjednik Uprave Spana. "Očekujemo novi natječaj, u protivnome žalit ćemo se ako bude izabrana ponuda Perpetuum mobilea".  

Komentari (1)
Pogledajte sve

Sad treba vidjeti što stoji stvarno iza toga.Što ,zar nije ovo područje tržišta podijeljeno između “velikih igrača” LAR-ova ,uz suglasnost Microsofta? Ne diraj moje krugove !!?? Kakav Marshall law ? to postoji samo u SAD-u.
Dečki lijepo se dogovorite ,čemu treba uznemiravati javnost i našeg dragog ministra dovoditi u neugodnu situaciju.Ako se to i dogodi da mora “presjeći ” onda budite sigurni da će posao dodijeliti najvećem u Hrvatskoj.

New Report

Close