PBZ kupuje 51 posto dionica Banke Koper

Autor: Poslovni.hr/H , 25. listopad 2016. u 12:16
Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Privredna banka Zagreb (PBZ) objavila je u utorak kako u sklopu regionalnog projekta vlasničkog restrukturiranja unutar Intesa Sanpaolo Grupe namjerava kupiti 51 posto dionica slovenske Banke Koper d.d. od zajedničkog većinskog vlasnika, talijanske grupacije Intesa Sanpaolo.

Kako se navodi u obavijesti, PBZ objavljuje svoju namjeru za kupnju 270.993 dionica ili 51 posto dioničkog kapitala Banke Koper, a ta bi transakcija unutar Intesa Grupe trebala biti dovršena početkom 2017. godine, nakon ispunjenja svih regulatornih zahtjeva u Hrvatskoj i Sloveniji.

 Intesa Sanpaolo drži 525.218 redovnih dionica Banke Koper, koje čine 98,84 postotni vlasnički udio u toj banci. Nakon ove transakcije, talijanska bankarska grupacija i dalje će imati oko 48 posto slovenske banke, navode iz PBZ-a.

 "Ova promjena u dioničkoj strukturi Banke Koper neće dovesti do promjene u upravljačkoj strukturi Banke. Nakon stjecanja navedenih dionica, Privredna banka Zagreb i Banka Koper nastavit će biti usmjereni na daljnje unaprjeđenje razvoja i poslovanja Banke za dobrobit svih sadašnjih i budućih klijenata, a o završetku transakcije javnost će biti pravodobno obaviještena", zaključuje se u obavijesti PBZ-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close